Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Δηλαδή . Μόνο ο Καποδιστριακός δήμος Πύλης δεν είχε δάνεια , και όλοι οι υπόλοιποι είναι φεσομένοι ; Πάντα για όλα φταίνε οι άλλοι . Αθάνατη Ελλάδα . . . . . .

Απεμπλοκή από τα δάνεια που κληρονόμησε .



Τον τρόπο απεμπλοκής του νέου φορέα που θα υλοποιήσει το Καλλικράτειο "Βοήθεια στο Σπίτι" αναζητεί ο δήμος Πύλης, ώστε να αποδεσμεύσει το κοινωνικό πρόγραμμα από χρέη που του κληρονόμησαν οι Καποδιστριακοί Δήμοι και αναπτυξιακές τους εταιρείες.Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σουφλιάς, μιλώντας για το θέμα, εξηγεί πως στην αναπτυξιακή εταιρεία του τέως δήμου Αιθήκων ανακαλύφθηκε δάνειο ύψους 250.000 ευρώ, γεγονός που σημαίνει επιπρόσθετες υποχρεώσεις για τον δήμο Πύλης.
Αυτό, μαζί με άλλα ανάλογα, προκαλούν προσκόμματα στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" που θέλει να "τρέξει" ο Δήμος, καθώς χρειάζεται πιστοποίηση, ασφαλιστική ενημερώτητα, κ.α. που σημαίνει κονδύλια, όμως το Μέτρο θα πάρει τον δρόμο της υλοποίησης, αναφέρει ο κ. Σουφλιάς, συμπληρώνοντας ότι αν δεν υπήρχαν τα υπέρογκα δάνεια πρώτα των Καποδιστριακών δήμων Πιαλείων και Αιθήκων και μετά των κοινοτήτων Νεράιδας και Μυροφύλλου, τότε ο Καλλικράτειος Πύλης θα λειτουργούσε κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Η απεμπλοκή του νέου φορέα που θα υλοποιήσει το κοινωνικό πρόγραμμα από τους παλιούς και χρεωμένους είναι βασικό στοιχείο στην υπόθεση αυτή, σημειώνει ο κ. Σουφλιάς, επισημαίνοντας ότι αν επωμισθεί η νέα δημοτική επιχείρηση τα δάνεια των παλιών, τότε ελοχεύει ο κίνδυνος να μην προχωρήσει το κοινωνικό Μέτρο. Αυτό, υπογραμμίζει ο κ. Σουφλιάς, δεν σημαίνει μη αποδοχή των οφειλών, αλλά απλά απαλλαγή του "Βοήθεια στο Σπίτι" απ' αυτές, τις οποίες θα επωμισθεί άλλος φορέας.
Εξάλλου, ο κ. Σουφλιάς αναφέρει πως η περικοπή κονδυλίων, τα πολλά δάνεια των τέως δήμων Αιθήκων, Πιαλείων και των κοινοτήτων Νεράιδας και Μυροφύλλου και η κατάσχεση ποσών λόγω ύπαρξης ανεξόφλητων οφειλών από τους τέως δήμους Αιθήκων και Πιαλείω, λόγω μη καταβολής κάποιων δόσεων για δάνεια που είχαν πάρει, προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του δήμου Πύλη, διότι δυσχεραίνεται η εξόφληση τιμολογίων σε προμηθευτές του. Ο κ. Σουφλιάς τονίζει πως παρά τις δυσκολίες που κληρονόμησε, ο δήμος Πύλης θα αντεπεξέλθει .
Πρωινός Λόγος Τρικάλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: