Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Αναμορφώνονται . . . . . . . . .στα 62 Εuro .

Αναμορφώνονται τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΠ . 



Σε αναμόρφωση των τιμολογίων προχωράει η ΔΕΥΑΠ, ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σουφλιάς, προσθέτοντας πως συνεχίζεται η διαδικασία εκσυγχρονισμού της Δημοτικής Επιχείρησης.

Στον σχεδιασμό του δήμου Πύλης περιλαμβάνεται η αναβάθμιση της λειτουργίας της ΔΕΥΑΠ, η στέγαση, οι αποθήκες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται, ενώ μείζονος σημασίας ζήτημα είναι η μηχανογράφηση της Υπηρεσίας, ώστε να καταστεί αποδοτικότερη, τόσο προς τον Δήμο, όσο και προς τους δημότες.
Επίσης, ορίζονται οι διαδικασίες είσπραξης και θα καταχωρηθούν τα στοιχεία από τις τρεις παλιές ΔΕΥΑ, καθώς και όσα στοιχεία υπάρχουν από τις ΔΕ (Δημοτικές Ενότητες) που δεν διέθεταν τέτοια επιχείρηση, σημειώνει ο κ. Σουφλιάς και προσθέτει ότι στις ενέργειες περιλαμβάνεται ο κανονισμός δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Πάντως, ο κ. Σουφλιάς επισημαίνει την εγγενή δυσκολία που υπάρχει στον έλεγχο των δικτύων ύδρευσης, λόγω κυρίως των εκτενών συστημάτων αγωγών, τα οποία επιπρόσθετα είναι διάσπαρτα στα πολλά χωριά του Δήμου και ενίοτε στα ορεινά δεν υπάρχει αποτύπωσή τους.
Όσον αφορά τα οικονομικά του δήμου Πύλης, ο κ. Σουφλιάς αναφέρει πως έχει καταβληθεί το ποσό των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι), οπότε η μισθοδοσία των υπαλλήλων δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, όμως αναμένονται τα κονδύλια για τους υπαλλήλους μερικής απασχόλησης, καθώς και η ΣΑΤΑ, ώστε να καταβληθούν τα ποσά που αναλογούν στους εργολάβους.
Εξάλλου, συνεχίζονται οι διαδικασίες απεμπλοκής της νέας κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης από δάνεια κάποιων ανάλογων των τέως δήμων, αναφέρει ο κ. Σουφλιάς, σημειώνοντας πως στόχος είναι να συνεχιστεί η λειτουργία του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", στο πλαίσιο της άσκησης κοινωνικής πολιτικής.
Πρωινός Λόγος Τρικάλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: