Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Και το καφενείο του Αετού μέσα είναι ;

Αξιοποίηση των ακινήτων του δήμου Πύλης  .
Στην σύσταση της δημοτικής επιχείρησης που θα αξιοποιήσει τα ακίνητα του δήμου Πύλης, βρίσκεται ο αυτοδιοικητικός φορέας, όπως ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Πλαβός.Συγκεκριμένα, υπό ίδρυση βρίσκεται η "Αξιοποίηση Ακινήτων ΑΕ", στην οποία θα υπαχθούν όλα τα ακίνητα του Δήμου, όπως το χιονοδρομικό κέντρο, κτίρια κλπ, αναφέρει ο κ. Πλαβός και εξηγεί πως η εν λόγω επιχείρηση θα αποφασίζει για την αποκόμιση ωφελειών από δημοτική περιουσία που είτε μένει αναξιοποίητη είτε επιβαρύνει τον αυτοδιοικητικό φορέα με έξοδα, στερώντας τα από άλλες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες.
Η αξιοποίηση δεν σημαίνει εκποίηση, τονίζει ο κ. Πλαβός, υπογραμμίζοντας πως ανάλογα με τις περιστάσεις, τις ανάγκες και τις προσφορές, ακίνητα μπορεί να ενοικιαστούν πχ ως χώροι εκδηλώσεων ή στέγασης γραφείων ιδιωτικών φορέων, καθώς και για να εγκατασταθούν εταιρείες και ιδιωτικές πρωτοβουλίες, ενώ παράλληλα θα επιχειρηθεί να στηρίξουν δράσεις, επ' ωφελεία των δημοτών και του τόπου.
Επίσης, στα σχέδια της εταιρείας "Αξιοποίηση Ακινήτων ΑΕ", σημειώνει ο κ. Πλαβός, είναι και η εκμετάλλευση ξενώνων στον ορεινό όγκο, όμως, διευκρινίζει ο Αντιδήμαρχος, μόνο εκεί όπου δεν υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες ιδιωτών ή γενικά καταλύματα. Αυτήν η δράση εντάσσεται στον προγραμματισμό του Δήμου για την ανάπτυξη του τουρισμού στον ορεινό όγκο και γενικότερα στην περιοχή, παράλληλα με την παροχή στήριξης σε μέρη που υστερούν σε επισκεψιμότητα ή δεν διαθέτουν τις υποδομές να δεχτούν έστω έναν ελάχιστο αριθμό ανθρώπων που δεν διαθέτουν κατάλυμα σ' αυτά.
Επόμενο βήμα της Δημοτικής Αρχής προς την κατεύθυνση αυτή, είναι το 15μερο που ακολουθεί να έρθει σε επαφή με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το οποίο θα μελετήσει και θα εισηγηθεί τρόπους και μεθόδους αξιοποίησης των ακινήτων του δήμου Πύλης, επισημαίνει ο κ. Πλαβός, εξηγώντας πως σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει βάσει σχεδίου και επιστημονικών δεδομένων, αποφεύγοντας πρόχειρες λύσεις.
Πρωινός Λόγος Τρικάλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: