Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

«Πήραν τα βουνά» για να βρουν δροσιά .

Ζέστη και οικονομική στενότητα γεμίζουν τα χωριά του νομού .

Με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς, οι Τρικαλινοί από την Παρασκευή το απόγευμα κατακλύζουν τα χωριά του νομού αναζητώντας δροσιά. Ειδικά τα χωριά στον ορεινό όγκο, σφύζουν από ζωή, αποτέλεσμα της αφόρητης ζέστης που επικρατεί στην πόλη των Τρικάλων που οδηγεί τους πολίτες να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ.
Όπως αναφέρει και ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος, «Είναι γεγονός ότι χάρη στη ζέστη, τα χωριά της περιοχής γνωρίζουν μεγάλη ζωντάνια. Η κίνηση προς τα ορεινά κυρίως του δήμου είναι ιδιαίτερα αυξημένη ενώ πολλοί είναι και αυτοί που επισκέπτονται τα στενά της Πύλης, για να βρούνε όαση δροσιάς. Η Ελάτη, το Περτούλι, η Μεσοχώρα, το Νεραϊδοχώρι σφύζουν κυριολεκτικά από εκδρομείς Τρικαλινούς που βρήκαν διέξοδο από την πόλη κατά τη διάρκεια ενός από τα πιο θερμά Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού».
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι όχι μόνο η ζέστη αλλά και η οικονομική κρίση γέμισε τα χωριά. Πολλοί συμπολίτες που μένουν σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, αδυνατώντας οικονομικά να επισκεφθούν κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο, επισκέπτονται τα χωριά τους το καλοκαίρι μιας κι εκεί συνήθως υπάρχει κάποιο σπίτι να τους φιλοξενήσει. «Φαίνεται ότι η οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει κατά πολύ τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν αλλάξει συνήθειες και καλοκαιρινούς προορισμούς. Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, τα χωριά μας κατακλύζονται από κόσμο που επιστρέφουν στα πατρικά τους σπίτια από τις μεγαλουπόλεις για να περάσουν το καλοκαίρι δροσερά αλλά και οικονομικά», τονίζει ο κ. Κουφογάζος.
Όσοι βρεθούν το καλοκαίρι στα Τρικαλινά χωριά, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι κατά τόπους σύλλογοι, και που πραγματικά γνωρίζουν μεγάλη ανταπόκριση.

Η ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: