Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές για τον Καλλικράτη , δημιουργήθηκε ένας καινούργιος δήμος στο νομό Τρικάλων .

Δωρεάν internet για όλους στον δήμο Γόμφων .
Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα έχει εγκατασταθεί το δίκτυο σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα (ΤΔ) του Δήμου και όσοι μένουν εκεί θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν χρήση του διαδικτύου, χωρίς χρέωση, καλώδια κλπ, αρκεί να διαθέτουν κεραία για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους ή ηλεκτρονικό υπολογιστή με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης.
Ο κ. Παλαντζάς τονίζει πως η δράση αυτή εντάσσεται στον σχεδιασμό του Δήμου για την παροχή στους δημότες σύγχρονων υπηρεσιών και σημειώνει ότι η εγκατάσταση δικτύου ασύρματων επικοινωνιών έχει αρχικά στόχο τη διασύνδεση με υψηλές ταχύτητες (ευρυζωνική διασύνδεση) φορέων του δημοσίου τομέα, οι οποίοι επιλέγονται με κριτήρια σκοπιμότητας που εξασφαλίζουν την προστιθέμενη αξία του δικτύου, αλλά και τη βιωσιμότητά του, μετά το τέλος του έργου. Μέσω του δικτύου θα ανταλλάσσονται δεδομένα αλλά και φωνή μεταξύ των συνδεδεμένων φορέων.
Ωφελούμενοι από το εγχείρημα θα είναι οι εμπλεκόμενοι φορείς και τα στελέχη τους, αλλά και γενικότερα οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς θα δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον ανταγωνισμού στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, με αποτέλεσμα την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και χαμηλού κόστους.
Το όλο εγχείρημα εντάσσεται στην εθνική προσπάθεια για την αναβάθμιση των ευρυζωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες, με σκοπό να αρθεί ο τηλεπικοινωνιακός αποκλεισμός της περιφέρειας.
Οι επισκέπτες στο διαδίκτυο μπορούν να χρησιμοποιήσουν το φορητό υπολογιστή, το pda ή ακόμη και το κινητό τηλέφωνο, να ανιχνεύσουν το δίκτυο και συνδεόμενοι σε αυτό, να απολαύσουν την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο. Η δωρεάν πλοήγηση δεν αφορά μόνο τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, ενώ σύνδεση μπορεί να γίνει κι από σταθερό υπολογιστή του σπιτιού ή της επιχείρησης στο διαδίκτυο, εισάγοντας το ασύρματο σήμα στο χώρο τους.
Όταν αρχίσει να λειτουργεί το ασύρματο δίκτυο, η πρόσβαση στο internet γίνεται με τα εξής βήματα:
1. Άνοιγμα ή ενεργοποίηση της κεραίας του υπολογιστή
2. Ανίχνευση για ασύρματα δίκτυα
3. Επιλογή του δικτύου της περιοχής του δήμου Γόμφων (θα κοινοποιηθεί η ονομασία)
4. Σύνδεση με αυτό το δίκτυο, χωρίς να απαιτείται κωδικός
5. Άνοιγμα του internet explorer ή όποιο άλλο παρόμοιο πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο και
6. Επιλογή της σελίδας προτίμησης .
Πρωινός Λόγος Τρικάλων .

Υ.Γ. Μετά τους κακοφαίνεται γιατί μιλάμε για δημότες Πύλης δυο ταχυτήτων . . . . . .
        Για πολίτες από 'δω από την Γκρόπα και για πολίτες πέρα από την Γκρόπα . . . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια: