Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Στουρνάρια θα τα κάνουν τα παιδιά μας . . . . .

Κλείνουν και άλλα σχολεία .       Όπως υπογραμμίζει η Διοίκηση του Συλλόγου, ανεπίσημα προετοιμάζονται και άλλες αναστολές, δηλαδή καταργήσεις σχολείων και αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να επιτραπεί, τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από τους γονείς.
Συγκεκριμένα, χθες, δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα ο κατάλογος των σχολείων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, κατάλογος που περιλαμβάνει 26 ολοήμερα και 11 Νηπιαγωγεία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου, κ. Χρήστο Τρικάλη «επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, αλλά ανεπίσημα προετοιμάζονται και άλλα σχολεία να κλείσουν. Οδηγούμαστε σε άλλες καταστάσεις και θα πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση και να μην επιτραπεί να υλοποιηθούν τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας». Παράλληλα, ο κ. Τρικάλης υπογράμμισε ότι η αναστολή λειτουργίας ενός σχολείου, προμηνύει το οριστικό κλείσιμο του.
«Απόφαση βάσει νόμου» .
Αναφορικά με τα σχολεία, σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο αναστέλλεται η λειτουργία από το 1ο γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων του 1/ Θέσιου Δημοτικό Σχολείου Διάσελου, το 4/Θέσιου Δημοτικού Σχολείου Πετρωτού και του 3/Θέσιου Δημοτικού Σχολείου Σερβωτών, ενώ από το 2ο γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναστέλλεται η λειτουργία του 1/Θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αγιόφυλλου, του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αμπέλιων, του 2/Θ Δημοτικού Σχολείου Ασπροκκλησιάς, του 3/Θ Δημοτικού Σχολείου Διάβας, του 1/Θ Δημοτικού Σχολείου Οξύνειας, του 1/Θ Δημοτικού Σχολείου Φωτεινού, του 4/Θ Δημοτικού Σχολείου Χρυσομηλιάς και του 2/Θ Δημοτικού Σχολείου 10 Ειδ. Καλαμπάκας.
Επίσης, από το 3ο γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναστέλλεται η λειτουργία του 2/Θ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Βησσαρίωνα, του 2/Θ Δημοτικού Σχολείου Γενεσίου, του 4/Θ Δημοτικού Σχολείου Γόμφων, του 3/Θ Δημοτικού Σχολείου Γοργογυρίου, του 4/Θ Δημοτικού Σχολείου Δενδροχωριού, του 2/Θ Δημοτικού Σχολείου Ελάτης, του 2/θ Δημοτικού Σχολείου Κοτρωνίου, του 4/Θ Δημοτικού Σχολείου Λυγαριάς, του 1/Θ Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου Γαρδικίου, του 3/Θ Δημοτικού Σχολείου Λυγαριάς, του 1/Θ Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας, του 2/Θ Δημοτικού Σχολείου Πρίνους, του 4/Θ Δημοτικού Σχολείου Προδρόμου, του 2/Θ Δημοτικού Σχολείου Στουρναραίϊκων και του 3/Θ Δημοτικού Σχολείου Φιλύρας. Από το 4ο γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναστέλλεται η λειτουργία του 2/Θ Δημοτικού Σχολείου Γλίνους, του 4/Θ Δημοτικού Σχολείου Διαλεκτού, του 4/Θ Δημοτικού Σχολείου Κεφαλόβρυσου, του 4/Θ Δημοτικού Σχολείου Μεγάρχης, του 4/Θ Δημοτικού Σχολείου Πατουλιάς και του 6/Θ 16ο Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.
Σχετικά με τα νηπιαγωγεία, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία τους αυτά είναι το Νηπιαγωγείο Ζάρκου, Κλοκοτού, Πετρωτού, Αμπελιών, Διάβας, Χρυσομηλιάς, Φήκης, Κεφαλόβρυσου, Μεγάρχης και το 8ο Τρικάλων.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, κ. Χαράλαμπος Καφανέλης τόνισε ότι η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολείων πάρθηκε βάσει των όσων προβλέπονται από το Νόμο, δηλαδή για να λειτουργήσει ένα σχολείο θα πρέπει να έχει 60 μαθητές .
Πρωινός Λόγος Τρικάλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: