Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Έτσι Κε Κρούπη , εμείς εκεί στα ΟΡΕΙΝΑ είμαστε πλάσματα ατίθασα . Για σας δεν ξέρω τι μέρος του λόγου είστε και τι λογίζεστε . . . . .

Αιολικό Πάρκο Μεσοχώρας .
Έωλα επιχειρήματα Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης .
Εγενήθη και παραμένει απόλυτη Νιρβάνα στις άγονες βουνοκορφές της Πίνδου άπειρου φυσικού κάλλους που βόσκουν απρόσκοπτα χιλιάδες γιδοπρόβατα, που οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής κάνουν πικ-νικ και περίπατους με μόνο θόρυβο τα κρωξίματα των γυπαετών και των κοκάλογών χωρίς να κινδυνεύει η πολύτιμη υγεία τους από ήχους και υπόηχους των θορυβόδικων τουρμπίνων των «αμαρτωλών» και επικίνδυνων ανεμογεννητριών, που κάποιοι ήθελαν να εγκαταστήσουν στις κορυφογραμμές της Μεσοχώρας και να ταρακουνήσουν την παρθένα χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Ευτυχώς όμως όλα αυτά απετράπησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλης στις 24/5/2012 από την πλειοψηφία και ιδιαίτερα από Δημοτικούς Σύμβουλους του Κάμπου που προασπίσθηκαν σθεναρά την υγεία και ισορροπία των κατοίκων και ζώων της ορεινής πατρίδας του Δήμου Πύλης. Ευτυχώς που μερικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι διαμερισμάτων μακράν της περιοχής που θα γινόταν κρανίου τόπος αντέδρασαν με μυαλό και συμπαραστάθηκαν στα παρ’ ολίγον θύματα μίας αυθαίρετης, επικίνδυνης και «αμαρτωλής» επένδυσης που θα εκμεταλλεύονταν τζάμπα τον αέρα τους, χωρίς να τον καλοπληρώνουν ανάλογα με το βάρος του.
Υπεραμύνθηκαν με έωλα επιχειρήματα με μακροσκελείς μονόλογους (συγγενείς του πολύτιμου αέρα της περιοχής μας) τις θέσεις τους και απέτρεψαν τελικά μία «αμαρτωλή» και αντιαισθητική επένδυση η οποία θα έφερνε τα ακόλουθα, άσχημα αποτελέσματα στην περιοχή μας. Έσοδα 200,000 ευρώ ετησίως στον (πάμπλουτο) Δήμο μας με χρέος 15 εκ. Ευρώ. Μείωση του τιμολογίου του Ηλεκτ. Ρεύματος στους κατοίκους. Γύρω στις 6-10 μόνιμες θέσεις εργασίας εκχιονιστικό μηχάνημα βοηθητικό στον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου μας. Συμβολή στη μείωση των ρύπων στην πολύπαθη ατμόσφαιρα της Ελλάδος μας, και μερικές πινελιές ανάπτυξης στην περιοχή μας.
Ευτυχώς όμως που όλοι αυτοί μαζί με τα αρνητικά του φράγματος Μεσοχώρας των εκκατομύριων ευρώ ωφέλειας τα αποφύγαμε γιατί υπάρχουν άρχοντες εκλεγμένοι από τον καλά ενημερωμένο και πεφωτισμένο Λαό της περιοχής μας που φροντίζουν να μας προστατεύουν από τόσο ολέθριες παρεμβάσεις στην περιοχή μας , ενώ οι άρχοντες των γειτονικών Δήμων «αβασάνιστα και ανεγκέφαλα» παίρνουν αποφάσεις που απογειώνουν την οικονομία και τον τουρισμό τους.
Εδώ θα παραθέσω μια παράγραφο του Αμερικανού δικαστή Kelly που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό. Με θέμα «ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ» λέει μεταξύ των άλλων, ο Έλληνας είναι παράξενο κράμα ασύλληπτων αρετών και κακιών , πλάσμα ατίθασον, περίεργον, ημίκαλον, ημίκακον, πλούσιος σε σοφία αλλά πτωχός σε φρόνηση, ευφυέστατος αλλά φανατισμένος, δηλαδή με μεγάλες αρετές αλλά και μεγάλα ελαττώματα.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους Δημοτικούς συμβούλους που ενεργούν με την θετική πλευρά του Έλληνα και δυστυχώς μομφή στους συμβούλους που δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν το μέγεθος και την σημασία μιας επένδυσης έστω και ιδιωτικής που θα αποτελούσε μπούσουλα για μελλοντικές τέτοιου είδους επενδύσεις πάνω στην ενέργεια. Πληροφορήθηκαν ότι θα εκδηλωθούν άλλες 4-5 όμοιες αιτήσεις αδειοδότησης με συνολικά έσοδα για τον Δήμο γύρω στις 600 – 800 χιλιάδες Ευρώ. Θα τους ενθαρρύνουμε ή όχι;
Η Ελλάδα μας διαθέτει πλούσιο Αιολικό, ηλιακό και υδάτινο δυναμικό. Ας το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο για το συμφέρον της χώρας μας. Αυτό επιτάσσει η λογική και οι παγκόσμιες αποφάσεις για το περιβάλλον.
Κρούπης Κώστας, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πύλης .


Ευχαριστώ τον Θανάση Καλανζή που μου έστειλε το παραπάνω άρθρο από την εφημερίδα ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: