Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Σταθερή η κίνηση στα μέσα μεταφοράς .

Πολλοί ετεροδημότες επέλεξαν για μια ακόμη φορά να μην επισκεφτούν τα Τρίκαλα για να ψηφίσουν αλλά να ασκήσουν το δικαίωμα στους τόπους διαμονής .

Οικονομικοί κυρίως οι λόγοι που κράτησαν τους ετεροδημότες μακριά από τα Τρίκαλα.
Η οικονομική κατάσταση και τα υπέρογκα έξοδα μετακίνησης, πόσο μάλλον εάν επρόκειτο για οικογένειες, στέρησαν στην ουσία το δικαίωμα της ψήφου από χιλιάδες ετεροδημότες που αποφάσισαν είτε να ψηφίσουν σε εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών στην πόλη που διανέμουν είτε να απέχουν από την κάλπη .
Αυτό εξάλλου διαπιστώνεται και από την κίνηση στους σταθμούς των μέσων μαζικής μεταφοράς, σε τοπικό επίπεδο ΚΤΕΛ και ΟΣΕ, όπως και στο οδικό δίκτυο του νομού, όπου η κίνηση είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με παρελθούσες εκλογικές αναμετρήσεις .
Η κίνηση πάντως στα Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων χαρακτηρίζεται η ίδια, όπως είχε διαμορφωθεί και στις εκλογές του Μαΐου, χωρίς να υπάρξουν μεταβολές .
Μάλιστα τον περασμένο Μάιο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων κ. Δημήτρης Νιαβής είχε κάνει λόγο για μείωση της κίνησης σε σχέση με άλλες εκλογές όπου η κίνηση ήταν αυξημένη .
«Η κίνηση στα ΚΤΕΛ παρέμεινε η ίδια, όπως είχε διαμορφωθεί στις εκλογές του Μαΐου, ωστόσο όμως είναι αρκετά μειωμένη από τις εκλογές άλλων χρόνων. Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι δόθηκαν από πλευράς του ΚΤΕΛ κίνητρα όπως η μείωση του εισιτηρίου από μεγάλες πόλεις κατά 25%, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να βρεθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για να ψηφίσουν. Παλαιότερα βλέπαμε ολόκληρες οικογένειες να κλείνουν πέντε και έξι θέσεις εβδομάδες νωρίτερα και τώρα μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούσαμε να καλύψουμε μία απλά αυξημένη ζήτηση», ανέφερε ο κ. Νιαβής, επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά ότι το ΚΤΕΛ αντιμετωπίζει προβλήματα με τη μη καταβολή οφειλουμένων από το κράτος .
Το ΚΤΕΛ Τρικάλων πάντως, όπως και η πλειονότητα των κοινοπραξιών ανά τη χώρα, έχουν λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για την επιστροφή των ετεροδημοτών που αποφάσισαν να επισκεφτούν τα Τρίκαλα για να ψηφίσουν .
Κρατήσεις για την επιστροφή υπάρχουν για σήμερα αργά το απόγευμα, όπως και για αύριο Δευτέρα, καθώς οι υπάλληλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί, δικαιούνται την εκλογική άδεια μιας ή περισσότερων ημερών .
Η ΕΡΕΥΝΑ . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: