Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Έτσι που τα κατάφερανε . . . . . . .

Μεγάλη αποχή στους ν. Τρικάλων - Καρδίτσας .

alt


Αυξημένη ήταν η αποχή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου στη Θεσσαλία, με τις ορεινές κυρίως περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας να συγκεντρώνουν ιστορικά χαμηλά ποσοστά για βουλευτικές εκλογές. Ικανοποιητική σχετικά η συμμετοχή σε Λάρισα και Μαγνησία.
Κυρίως το αυξημένο κόστος της μετακίνησης για κάποιους που ψήφιζαν μακριά οδήγησε σ' ένα μεγάλο ποσοστό αποχής, που πανελλαδικά έφθασε το 37,5%. Η αποχή στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας κυμάνθηκε στο 40%, ενώ στη Λάρισα και στη Μαγνησία έφθασε στο 34% και 34,5% αντίστοιχα.
Στους δήμους του νομού Λάρισας, η μεγαλύτερη αποχή σημειώθηκε στο δήμο Ελασσόνας με 38% (με τη Δημοτική Ενότητα Καρυάς να φθάνει στο 53%) και η μικρότερη στο δήμο Κιλελέρ με 30% (το χαμηλότερο ποσοστό στη Δημοτική Ενότητα Αρμενίου στο 26,8%). Στο δήμο Λαρισαίων, το ποσοστό αποχής ήταν στο 32,2%.
Στη Μαγνησία, η μεγαλύτερη αποχή σημειώθηκε στο δήμο Σκοπέλου με 46,25% και στο Τρίκερι με 57%. Ο δήμος Ρήγα Φεραίου είχε το χαμηλότερο ποσοστό αποχής, στο 30,5% και συγκεκριμένα, η δημοτική ενότητα Φερών με 28%. Στο Πήλιο η αποχή κυμάνθηκε στο 40%. Ο δήμος Βόλου είχε αποχή στο 33%, όπου στις δημοτικές ενότητες Νέας Αγχιάλου, Πορταριάς και Αισωνίας η αποχή βρέθηκε μόλις στο 28%.
Στο νομό Τρικάλων, στις περισσότερες ημιορεινές περιοχές η αποχή κατά μέσο όρο άγγιξε το 45%. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπήρξε στο δήμο Φαρκαδόνας με 47% (Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας 58%), ενώ από τις Δημοτικές Ενότητες, στο Μυρόφυλλο του δήμου Πύλης η αποχή έφθασε στο 60%. Από την άλλη πλευρά, το μικρότερο ποσοστό αποχής υπήρξε μέσα στην πόλη των Τρικάλων με 32%.
Στο νομό Καρδίτσας, εμφανίστηκε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής πανελλαδικά, στη Δημοτική Ενότητα Αργιθέας με 70% (στο δήμο Αργιθέας 67%). Το μικρότερο ποσοστό αποχής στο νομό σημειώθηκε στο δήμο Καρδίτσας με 35% και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Κάμπου με 33,5% .
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: