Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες για την υγεία στο δήμο Πύλης .

Σειρά έχουν αιματολογικές εξετάσεις στις τοπικές Κοινότητες .
Προτεραιότητα η υγεία σύμφωνα με τον κ. Ιων. Κουτσονάσιο .


Βαρύτητα στις πρωτοβουλίες για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στους κατοίκους του διευρυμένου δήμου Πύλης δίνει η δημοτική αρχή.
Μετά τις δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ ΠΑΠ σειρά έχουν δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο δήμο Πύλης.
Η δημοτική αρχή απεδέχθη τη δωρεά ιδιωτικής εταιρείας που ασχολείται με παροχές υγείας και με κινητή μονάδα θα προσφέρει δωρεάν εξετάσεις αίματος σε κατοίκους του δήμου Πύλης.
Η αρχή θα γίνει στις 13 Ιουνίου στο Δροσερό, ενώ έπεται και συνέχεια και σε άλλες τοπικές κοινότητες του δήμου Πύλης.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Κουτσονάσιος ζήτησε από την εταιρία, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να γίνουν δωρεάν εξετάσεις και στις ορεινές κοινότητες μιας και οι κάτοικοι αυτών βρίσκονται μακριά από το Κέντρο Υγείας Πύλης και τις υπόλοιπες δομές πρωτοβάθμιας υγείας. Το αίτημα του αρμόδιου αντιδημάρχου εξετάζεται από θετική σκοπιά από τους εκπροσώπους της εταιρείας.
Στο μεταξύ, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κουτσονάσιος, εντός των επόμενων ημερών ο δήμος Πύλης σε συνεργασία με το διαδημοτικό δίκτυο για την υγεία του οποίου είναι μέλος και με το Κέντρο Υγείας Πύλης θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό με χρήσιμες συμβουλές στους κατοίκους της περιοχής για μια ασθένεια που αφορά όλο και περισσότερους άνδρες.
Μεγάλη ανταπόκριση .Οι πρωτοβουλίες για την υγεία, γίνεται δεκτές με ικανοποίηση από τους κατοίκους της περιοχής, όπως αποδείχθηκε τόσο από τις εθελοντικές δράσεις ενημέρωσης, όσο και από τη μαζική ανταπόκριση στις γυναικολογικές εξετάσεις. Από 9/11/2011 έως 16/12/2011, πραγματοποίησαν δωρεάν την εξέταση της μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου 872 γυναίκες, μετά τη συνεργασία του δήμου Πύλης, του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας και του Κ.Υ. Πύλης.
Οι συγκεκριμένες εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην κινητή μονάδα του Ελληνικού ιδρύματος ογκολογίας που είχε εγκατασταθεί στον αύλειο χώρο του δημαρχείου Πύλης από εξειδικευμένο προσωπικό.

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: