Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Διακρατική συνάντηση για τα ορεινά χωριά .

ENPI VILLAGES KARDITSA - TRIKALA .
     
ENPI VILLAGES KARDITSA
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου, το Δήμο Πύλης και την τεχνική υποστήριξη της ΑΝΚΑ Α.Ε., διοργανώνει την 3η Διακρατική συνάντηση των Εταίρων του Έργου «VILLAGES» - «Χωριά» με θέμα την «Μεταφορά τεχνογνωσίας στην Μεσόγειο, για την βιώσιμη ανάπτυξη των χωριών στις . . . . λιγότερο ευνοημένες περιοχές».
Η επίσημη έναρξη των εργασιών της 3ης συνάντησης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 και ώρα 09:00 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν την Τετάρτη στον ίδιο χώρο και θα λήξουν την Πέμπτη 28/6 στην Πύλη και οι ευρωπαίοι εταίροι θα επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή της Πύλης Τρικάλων και του Μουζακίου.
Το έργο «VILLAGES» - «Χωριά», συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ENPI CBC Med Programme και έχει διάρκεια 3 έτη. Σ’ αυτό συμμετέχουν εταίροι της ευρύτερης Μεσογειακής Ζώνης που εργάζονται και στοχεύουν στην αειφόρο ανάπτυξη των αγροτικών τοπικών κοινωνιών, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις λιγότερο ευνοημένες περιοχές (βουνά, νησιά και άλλες περιοχές με μειονεκτήματα).
Στο Εταιρικό Σχήμα συμμετέχουν τόσο Δημόσιοι Φορείς διαφόρων επιπέδων, καθώς και Οργανισμοί της κοινωνίας των πολιτών.
Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν συνολικά 8 χώρες της ευρύτερης Μεσογείου και συγκεκριμένα: Γαλλία/Κορσική - Διεθνές Κέντρο για το Αλπικό Περιβάλλον, Ισπανία - Δήμος Μορατάλιας, Ιταλία - Αναπτυξιακή Εταιρεία της Αυτόνομης Περιφέρειας της Σαρδηνίας, Ελλάδα - Περιφέρεια Θεσσαλίας, Αίγυπτος - ΜΚΟ για την προώθηση της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής, Τυνησία - Κρατική Ένωση για την Στέγαση και την Απασχόληση, Λίβανος - Υπουργείο Γεωργίας και Παλαιστινιακή Αρχή - ΜΚΟ για την Προώθηση της Αγροτικής Ανάπτυξης .
Trikalaola .

Δεν υπάρχουν σχόλια: