Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα στον Ε65 .Την άμεση έναρξη των εργασιών στον Ε65 ζητά με ομόφωνο ψήφισμά της η Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας .
Aφού γίνεται λόγος για τα πολλά στρατηγικά πλεονεκτήματα του έργου για την περιοχή μας, ζητείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών και όλους του εμπλεκόμενους η επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση έναρξη των εργασιών .
Τονίζεται επίσης ότι «η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου μόνον στο πεδινό τμήμα του μειώνει τη σημασία του και τα τεράστια θετικά οφέλη που έχει η κατασκευή ενός ολοκληρωμένου αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας .
Ειδικά τα τμήμα τα από Ξυνιάδα μέχρι τα νότια της Λαμίας και τα Τρίκαλα μέχρι Εγνατία Οδό, που παραπέμπονται απ' ότι φαίνεται –αδικαιολόγητα- στις καλένδες, κρίνονται καθοριστικά, καθώς μόνον έτσι αφενός αίρεται η απομόνωση μεγάλων τμημάτων της Κεντρικής Ελλάδας και αφετέρου ενώνεται μέσω μιας εναλλακτικής διαδρομής η Λαμία και όλη η Νότια Ελλάδα με τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο χωρίς την ανάγκη χρήσης του ΠΑΘΕ, γλιτώνοντας τους οδηγούς από επιπλέον χιλιόμετρα και ταυτόχρονα δίνεται μία συμφέρουσα , εναλλακτική, διαδρομή για το πέρασμα σε χώρες όπως τα Σκόπια και την Αλβανία σε συντομότερο χρόνο .
Μόνον έτσι ο Ε65 θα μεταβαλλόταν σε κεντρική οδική αρτηρία πρώτης κατηγορίας για όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα» .
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: