Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Κάλιο αργά . . . . . παρά ποτέ ! ! ! ! ! !

Ενεργοποίηση μελέτης 30 χρόνια μετά !


Την αντίδραση των συμβούλων - μελών της Οικονομικής Επιτροπής προκάλεσε η έγκριση του τέταρτου συγκριτικού πίνακα υπέρβασης της μελέτης που αφορά δίκτυο ύδρευσης στη Θεσπρωτία από τις πηγές Λαγκάβιτσας και Αχέροντα.Η Οικονομική Επιτροπή δεν εξετάζει τη σκοπιμότητα του έργου, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση η αντίδραση που προκλήθηκε οφείλεται στο ότι πρόκειται για μία μελέτη, η οποία χρονολογείται από το 1984...Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση των συμβούλων της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με τον Χρ. Παπαβρανούση να κάνει λόγο για πρακτικές καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας του νόμου περί ανάθεσης των μελετών.«30 χρόνια μετά η μελέτη αυτή παραμένει ενεργή. Είναι σίγουρο ότι όσοι την υπέγραψαν τότε, δεν είναι εν ενεργεία μηχανικοί, εύχομαι τουλάχιστον να είναι εν ζωή. Εάν είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει το έργο, πρέπει να ακολουθήσουμε τη νόμιμη διαδικασία. Με τέτοιες πρακτικές καταστρατηγείται ο νόμος για την ανάθεση των μελετών. Είναι απαράδεκτο και να το συζητάμε το θέμα για την ενεργοποίηση μιας μελέτης από το 1984 και επιπλέον με όλα τα προβλήματα που προκύπτουν στον υπολογισμό του ύψους των συμβάσεων», σημείωσε.Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Κ. Κωτσαντής, τονίζοντας πως δε μπορεί να γίνει κατανοητή μία υπέρβαση που ξεπερνά τις 220.000 ευρώ και το βάρος για μία μελέτη που θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και πολλά χρόνια, να καλείται να το επωμιστεί η Περιφέρεια.
Κονδύλια για αποκατάσταση ζημιών .
Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης των ζημιών σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, καθώς και για άλλες παρεμβάσεις πήρε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη. Αναλυτικά:
1. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων της Π.Ε. Θεσπρωτίας
- «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στην επαρχιακή οδό Αγ. Θεόδωροι – Γκρίκα Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού 160.000 ευρώ, 
- «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στην επαρχιακή οδό Καρτέρι-Πέρδικα Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 81.000 ευρώ, 
- «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στην επαρχιακή οδό Βρυσέλλα – Αετός Δήμου Φιλιατών», προϋπολογισμού 76.000 ευρώ.
2. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση οδού Θεοδώριανα προς Θεσσαλία», Π.Ε. Θεσπρωτίας προϋπολογισμού 40.000 ευρώ .
3. Αναδείχτηκε ανάδοχος (Κ/Ξ Καραμπιτιάνης Ι. – Κώστας Κ. – Μάκης Ι. & ΣΙΑ Ο.Ε.» του έργου «Συντήρηση Εθνικού, Επαρχιακού και βασικού οδικού δικτύου Ν. Πρεβέζης», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. 
Την αντίθεση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να εκτελεστούν έργα αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στο επαρχιακό δίκτυο, εξέφρασε ο επικεφαλής της Κώστας Κωτσαντής.
Η Οικονομική Επιτροπή ανάδειξε επίσης αναδόχους για: 
➢ «Σύνδεση αποχετευτικού δικτύου ΤΕΠ Ηγουμενίτσας με αποχέτευση Δήμου Ηγουμενίτσας», ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Β. Καπρινιώτης & ΣΙΑ Ε.Ε.. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 31.200 ευρώ.
➢ «Προμήθεια πλέγματος για τις ανάγκες του ιχθυοτροφείου Λογαρού, αλιευτικού Συνεταιρισμού Κορωνησίας – Καλογερικού», προϋπολογισμού 20.100 ευρώ. (Ανάδοχος Αφοί Δουκάκη και ΣΙΑ Ο.Ε.)
➢ «Παρεμβάσεις Βελτίωσης στο Επαρχιακό Δίκτυο στο Τ.Δ. Κεραμίτσας Δήμου Φιλιατών», προϋπολογισμού 14.937 ευρώ (Κόντης Πέτρος του Αθανασίου).
➢ «Καθαρισμός και διαχείριση στερεών αποβλήτων του ΧΥΤΑ Ελληνικού», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. (Τεχνογνωσία Ηπείρου Ο.Ε. Ζιώρης Λάμπρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: