Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ο Μανάβης προβάλλεται και στην Αθήνα .

Η Ταινιοθήκης της Ελλάδος-Λαΐς (Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου) εγκαινιάζει το πρόγραμμα της καλοκαιρινής της σεζόν  με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου  “Ο μανάβης” που θα προβάλλεται στον θερινό κινηματογράφο της από την Πέμπτη 16 Μαΐου.
Ώρες προβολών 21.15 και 23.00 .
 
 
 Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ .
Ο Νίκος Αναστασίου, πλανόδιος μανάβης, με τη γυναίκα του Σοφία,  από τη δεκαετία του 1980  κάνουν το ίδιο δρομολόγιο. Μία φορά την εβδομάδα, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ξεκινώντας από τα Τρίκαλα επισκέπτονται τα εγκαταλειμμένα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου, μια διαδρομή 75 χιλιομέτρων. Τα τελευταία χρόνια τους βοηθάνε και τα δυο τους παιδιά. Ο Κώστας και ο Θύμιος. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί το δρομολόγιο τους στις τέσσερις εποχές του χρόνου.
 Ο μανάβης .
Ένα απολαυστικό “ρόουντ - μούβι” ντοκιμαντέρ για την Πίνδο και τους ανθρώπους της.
Βραβείο Κοινού για Ελληνική Ταινία άνω των 45 λεπτών, 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χάρης Φάρρος, Μοντάζ: Αποστόλης Αγρογιάννης, Παραγωγή: KinoLab
Διάρκεια: 81΄
Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο  Πανρωσικό Κρατικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Μόσχας (V.G.I.K).  Έχει σκηνοθετήσει για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ντοκιμαντέρ, σειρές, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, ενώ δουλειές του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: