Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Και εμείς εκεί στα ΟΡΕΙΝΑ , Θεό πιστεύουμε . . . . . . .

Μήπως πρέπει να κάνουμε και εμείς καμιά αναφορά , να μας βάλουν και εμάς μέσα στο μενού τους ; Λέω μήπως ; Διαβάστε το ρεπορτάζ της "Ενημέρωσης" .
Καλύτερες μεταφορές με το "Συν-Κοινωνία"

Στο νομό μας έχουν κατανεμηθεί 2 εκ. ευρώ μέσω του προγράμματος "ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ" και όπως επισημάνθηκε στη σημερινή σύσκεψη στην ΤΕΔΚ, θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη οργάνωση για την απορρόφησή τους.
Το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» που υλοποιεί το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση δημάρχων του νομού μας με τους προέδρους του ΑΣΤΙΚΟΥ και υπεραστικού ΚΤΕΛ στα γραφεία της ΤΕΔΚ.
Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε στις αρχές του 2009 και στοχεύει στην άρση της απομόνωσης των δήμων της περιφέρειας και ιδίως των καποδιστριακών, στην αναβάθμιση και επέκταση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιακών δικτύων με επιδότηση του εισιτηρίου καθώς και στην προώθηση της προσπελασιμότητας και της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.
Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» για το νομό μας ανέρχεται στα 2 εκ. ευρώ και όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός και καλή οργάνωση ώστε να προκύψουν σημαντικά οφέλη για τους δήμους και τους πολίτες.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Τρικάλων, Μιχ. Ταμήλος, οι περισσότεροι δήμοι του νομού υλοποιούν προγράμματα είτε με το ΑΣΤΙΚΟ είτε με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, με στόχο να αυξηθούν τα δρομολόγια και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες. Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, έχουν ενεργοποιηθεί οι περισσότερες προγραμματικές συμβάσεις με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και οι ελάχιστες που απομένουν θα τεθούν σε εφαρμογή εντός του καλοκαιριού.
Πάντως, στην περίπτωση που κάποιοι δήμοι δεν απορροφήσουν τις πιστώσεις που έχουν διατεθεί είτε λόγω καιρικών συνθηκών ή γιατί πολλά ορεινά χωριά δεν κατοικούνται το χειμώνα, θα γίνει αναδιανομή των κονδυλίων σε επίπεδο νομού, προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή απορρόφηση.
«Στόχος είναι να γίνει επιτυχημένο το πρόγραμμα έτσι ώστε να συνεχιστεί και τη νέα χρονιά χωρίς προβλήματα ενισχύοντας τις μεταφορές στους ορεινούς και απομακρυσμένους δήμους αλλά και στις γειτονιές της πόλης», ανέφερε ο κ. Ταμήλος.
Στόχος είναι να γίνει επιτυχημένο το πρόγραμμα έτσι ώστε και στην νέα χρονιά να μπορεί να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα και να γίνει ένα σταθερό πρόγραμμα που θα ενισχύει τις μεταφορές στους ορεινούς και απομακρυσμένους Δήμους αλλά και στις γειτονιές της πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: