Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Σύλλογος Λαφινιωτών Αθήνας .

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΦΙΝΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009 η ετήσια γενική συνέλευση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λαφινιωτών Τρικάλων στην αίθουσά του, Τριών Ιεραρχών 62, Άνω Πετράλωνα. Η φετινή αυτή εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα
ξεχωριστή, αφού συμπληρώθηκαν ακριβώς 30 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου (Νοέμβριος 1979).
Για τα δεδομένα του Συλλόγου η προσέλευση των μελών κρίνεται
ικανοποιητική. Κάποιοι συγχωριανοί μάλιστα κατέφτασαν αρκετά νωρίτερα από
την καθορισμένη ώρα έναρξης, εκμεταλλευόμενοι έτσι την ευκαιρία που τους δόθηκε να βρεθούν και να τα πουν μεταξύ τους, μετά το καλοκαιρινό αντάμωμα στο χωριό.
Αίσθηση προκάλεσε η απουσία λόγω ασθενείας του Επίτιμου Προέδρου
Σωκράτη Κορμέντζα (με μήνυμά του χαιρέτησε τη συνέλευση), που στα 30 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου δεν είχε λείψει από καμμιά σχεδόν γενική συνέλευση ή άλλη εκδήλωσή του. Οι ευχές βέβαια όλων για ταχεία ανάρρωση μεταβιβάστηκαν μέσω της συζύγου του, της αγαπητής Μαίρης.
Στα της Συνέλευσης τώρα, όπου αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία και
εκλέχτηκε το προεδρείο της, το λόγο καταρχάς πήρε ο απερχόμενος πρόεδρος Κων/νος Βλάχος, ο οποίος αφού χαιρέτησε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ζήτησε να τιμηθούν με ενός λεπτού σιγή οι συγχωριανοί που χάθηκαν από τη ζωή τούς προηγούμενους μήνες, έκανε στη συνέχεια μια σύντομη αναφορά στα 30 χρόνια ύπαρξης του Συλλόγου και παρουσίασε το επετειακό ημερολόγιό του, για το 2010.
Ακολούθως έγινε απολογισμός των πεπραγμένων των δύο τελευταίων ετών, ψηφίστηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης, απαλλάχτηκαν τα μέλη του Δ.Σ. των καθηκόντων τους και ανταλλάχτηκαν απόψεις μεταξύ των μελών για την λειτουργία και τη δράση του Συλλόγου στα επόμενα χρόνια.
Τέλος, με ηρεμία και τάξη έγιναν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου για νέο Δ.Σ., για την επόμενη διετία. Εκλέχτηκαν (την μεθεπομένη συγκροτήθηκαν σε σώμα) οι: Αθανάσιος Λιάπης (Πρόεδρος), Ρένα Κουρεμέντζα - Στρούζα (Αντιπρόεδρος), Ηλίας Αντωνίου (Γραμματέας), Κων/νος Μαντέλλος (Ταμίας), Κων/νος Βλάχος, Φώτης Στασινός και Κων/νος Αναστασίου (μέλη). Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι Μαίρη Κορμέντζα, Ελένη Κουρμέντζα και Χρήστος Αναστασίου.
Με το τέλος των αρχαιρεσιών έληξε και η γενική συνέλευση και οι 50 περίπου συγχωριανοί που συγκεντρώθηκαν αποχώρησαν ευχαριστημένοι, ευχόμενοι ο ένας στον άλλο καλό αντάμωμα, παίρνοντας μαζί τους και το ημερολόγιο του Συλλόγου για το 2010. Για τη δημιουργία του επιμελήθηκε το απερχόμενο συμβούλιο και για πρώτη φορά κυκλοφορεί φέτος με νέα μορφή, με οκτώ φύλλα, όπου παρουσιάζονται τοπία και εικόνες της Λαφίνας. Και πραγματικά είναι, αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα ημερολόγια του Συλλόγου στα 30 χρόνια δράσης και δημιουργίας του. Δεν πρέπει να λείψει από κανένα σπίτι, όχι μόνο συγχωριανού, αλλά και κάθε φίλου του χωριού μας.
.....Μονάχα Άνοιξες και Καλοκαίρια ας φέρει στη ζωή μας το 2010 και τα όνειρά μας, άσπρα καράβια, ας ταξιδέψουν μ΄ Ελπίδα, Αγάπη και Ειρήνη σ΄ ένα καλύτερο κόσμο...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Λαφινιωτών θα γίνει στις 24 Γενάρη 2010, ημέρα Κυριακή και ώρα 11, στην αίθουσα του Συλλόγου,Τριών Ιεραρχών 62, Άνω Πετράλωνα. Καλούνται οι συγχωριανοί και οι φίλοι της Λαφίνας να παραβρεθούν στην ωραία αυτή εκδήλωσή μας . Θα μοιραστούν δώρα σε όλα τα παιδιά.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: