Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Για το Κ.Ε.Π. της κοινότητας στη Λαφίνα λέει . . . . .


Αίτημα αναβάθμισης των ΚΕΠ στα ορεινά .
Δεδομένη είναι η ανάγκη λειτουργίας Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και αυτές των χιλιάδων επισκεπτών οι οποίοι κάθε χρόνο κατακλύζουν τα μέρη μας.
Κυρίως δε τα προβλήματα εντοπίζονται στην Διευρυμένη Κοινότητα Νεράιδας το οποίο υπάρχει κίνδυνος να υπολειτουργήσει σε λίγες εβδομάδες εάν και εφόσον δεν ανανεωθεί η σύμβαση του ενός εκ των δυο υπαλλήλων που απασχολούνται εκεί. Το συγκεκριμένο ΚΕΠ ιδρύθηκε προ πενταετίας και έρχεται να καλύψει τις ανάγκες μόνιμων κατοίκων έξι χωριών της περιοχής. Σε αυτό απασχολούνται δυο υπάλληλοι, ένας μόνιμος και ένας συμβασιούχος του οποίου η σύμβαση λήγει σε λίγο καιρό. Το Κοινοτικό Συμβούλιο καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να πείσει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ για την ανάγκη να παραμείνει και ο δεύτερος υπάλληλος προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής στην καθημερινότητά τους, αλλά και οι πολλοί επισκέπτες και οι παραθεριστές που οι οποίοι από τον Μάη και μετά κατακλύζουν τα χωριά. Το θέμα είναι σοβαρό αφού όπως λένε κάτοικοι της περιοχής «αν αρρωστήσει ή χρειαστεί να πάρει άδεια ο ένας υπάλληλος τότε το ΚΕΠ θα παραμείνει κλειστό για όσο χρειάζεται και εμείς δεν θα μπορούμε να εξυπηρετηθούμε, ενώ λόγω και των καιρικών συνθηκών δεν μπορούμε εύκολα να μετακινηθούμε προς τα πεδινά του Νομού». Οι ίδιοι ζητούν επιτακτικά από την Κοινοτική Αρχή να δώσει λύση και αυτή πιέζει με τη σειρά της προς πάσα κατεύθυνση.
Το θέμα δε έφτασε και στη Βουλή όπου προ εβδομάδας ο συντοπίτης Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φ. Κουβέλης κατέθεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό ζητώντας να μάθει «εάν προτίθεται να προβεί σε σύσταση δεύτερης οργανικής θέσης στο Κ.Ε.Π. της Κοινότητας Νεράϊδας του Νομού Τρικάλων και μέχρι τη σύσταση αυτής να εγκρίνει την πρόσληψη συμβασιούχου υπαλλήλου, προκειμένου να συνεχισθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου στην περιοχή».
Πηγή είδησης : e-enimerosi .

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΠ ΝΕΡΑΙΔΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ? ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ.........

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΚΕΠ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ?

ΚΑΠΡΟΪΤΗΣ είπε...

Δυστυχώς αν οι φόβοι βγουν αληθηνοί σε δυό-τρείς εβδομάδες θα ξέρουμε αν στο τέλος θα μας πάνε στην Πόρτα . Και τότε σίγουρα ούτε δεύτερη θέση θα προκυρήξουνε αλλά θα βάλουν και οριστική ταφόπλακα στο ΚΕΠ . Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω την κίνηση της κοινότητας να το καταργήσει άρον-άρον , πριν την ώρα του , στέλνοντας τον ΕΝΑΝ υπάλληλο στην οδο Καλαμάτα.