Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΟΛΟΙ . . . . . .ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ .

Στην Τ. Μπιρμπίλη για τον Αχελώο .


Στην Αθήνα θα βρίσκεται ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλ. Βλαχογιάννης μιας και στις 2 το μεσημέρι μαζί με τους νομάρχες των υπόλοιπων Θεσσαλικών Νομών κ.κ. Παπατόλια, Κατσαρό και Αλεξάκο θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη.
Θέμα της συνάντησης δεν είναιν άλλο από το έργο της μερικής εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου. Κοινή απόφαση των τεσσάρων είναι το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί έτσι ώστε να μειωθούν αν μη τι άλλο οι πιθανότητες ερημοποίησης του Θεσσαλικού κάμπου.

Συνάντηση και με Γ. Ραγκούση

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να δώσει η Κυβέρνηση στη δημοσιότητα το σχέδιό της για την διοικητική μεταρρύθμιση και τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας. Η ΚΕΔΚΕ και η ΕΝΑΕ έχουν ταχθεί, σε πρώτη φάση, υπέρ των αλλαγών ωστόσο θα αναμένουν τις τελικές προτάσεις προκειμένου να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις. Σήμερα πάντως συνεδριάζει στην Αθήνα το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ και γιʼ αυτό το λόγο βρίσκονται στην πρωτεύουσα τα μέλη αυτού, ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλ. Βλαχογιάννης και ο αντινομάρχης κ. Χρ. Μιχαλάκης. Μοναδικό θέμα συζήτησης η διοικητική μεταρρύθμιση και η λήψη απόφασης για κοινή γραμμή στη συνάντηση που θα ακολουθήσει αργότερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση. Τόσο ο νομάρχης, όσο και ο κ. Μιχαλάκης δηλώνουν πως «η διοικητική μεταρρύθμιση θα πρέπει να προωθηθεί ταχύτατα, αλλά η κυβέρνηση οφείλει να δώσει πραγματικές και ουσιαστικές αρμοδιότητες στους νέους αιρετούς περιφερειάρχες, ώστε να μην παρατηρηθούν προβλήματα ανάλογα με τα σημερινά».
Βλέπεις στην Θεσσαλία υπάρχει μόνο ο κάμπος . . . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια: