Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Έρχονται νέα για Αχελώο . . . . . . . . .

Στη νομαρχία έρχονται νέα για τον Αχελώο .
Ενδεχομένως και μέσα στις γιορτές να υπάρξει εξέλιξη στο θέμα του Αχελώου μιας και ο πρόεδρος της ΠΑΣΕ, νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε ένα μαραθώνιο επαφών με κυβερνητικούς παράγοντες.
Αυτό που επιδιώκεται από πλευράς των Θεσσαλών είναι μια συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο, με την ημερομηνία να μην έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Οι τοπικοί φορείς ζητούν από την κυβέρνηση να εκφραστεί επίσημα και ενιαία υπέρ του έργου, ενώ την ίδια ώρα ο ένας μετά τον άλλον φορείς της Θεσσαλίας εκφράζονται μέσω ψηφισμάτων ή δηλώσεων υπέρ του έργου και τάσσονται στο πλευρό της ΠΑΣΕ.Ήδη τα νομαρχιακά συμβούλια Τρικάλων και Λάρισας με ψηφίσματά στηρίζουν τις ενέργειες της ΠΑΣΕ, ενώ κάτι ανάλογο θα πράξει και το νομαρχιακό συμβούλιο Καρδίτσας στην προσεχή του συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη…

Και στη Μεσοχώρα "Έρχονται τα κοντέινερς."
Μαθαίνουμε ότι τελικά μάλλον βρέθηκε λύση για τα κοντέινερς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος και η ΔΕΗ ήρθαν σε συμφωνία με Μεσοχωρίτες, ιδιοκτήτες έκτασης που παλιότερα φιλοξενούσε συμπαθεί τετράποδα. Αν η είδηση είναι αληθινή τότε αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο. Μένει όμως το ερώτημα. Τα περίφημα 60 στρέμματα για το οποία δήλωνε ότι οσονούπω θα απαλλοτριωθούν, έγιναν 8;. Θυμάστε τα παλιά βαγόνια του ΟΣΕ; Έγραφαν απέξω: Ίπποι 11, άνδρες 47. Μάλλον με αυτή την εξίσωση η Δημοτική αρχή και η ΔΕΗ θα βολέψουν και τους κατακλυζόμενους στην συγκεκριμένη περιοχή. Με αγωνία περιμένουμε την διάψευση.
Η λύση αυτή φαίνεται ότι προκρίθηκε από άλλη πρόταση για κοντέινερς στο βαρκό (πραγματικό βαρκό) του Π. στα Κάτω Βαρκά. Ίδωμεν!
Εμείς πάντως θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για την αγωνία των αρμοδίων (του Δημάρχου μη εξαιρουμένου) για την αποκατάσταση των Μεσοχωριτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: