Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΣΟΚ (απο εδώ) - ΠΑΣΟΚ(απο εκεί) = Χ .

Στα δύο το ΠΑΣΟΚ για την εκτροπή του Αχελώου .

Σαφή διαφοροποίηση του Χρ. Παπουτσή από τη θέση της κυβέρνησης για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου χθες στη Βουλή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής το χαρακτήρισε έργο εθνικής σημασίας αναφέροντας μάλιστα και κωλύματα που θα επιφέρει αντίθετη άποψη σχετικά με την κοινοτική χρηματοδότηση. Ενώ η αρμόδια υπουργός απέφυγε προσεκτικά να πάρει θέση για την εξέλιξη του έργου.
Λύση διαχείρισης των υδάτων αναζητεί η Τ. Μπιρμπίλη, να συνεχιστούν τα έργα ζήτησε ο Χρ. Παπουτσής .
Ο Χρ. Παπουτσής, που χειροκροτήθηκε δύο φορές από τους βουλευτές της κυβέρνησης, είπε στη Βουλή ότι προφανώς τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη θα πρέπει να προχωρήσουν, ενώ νωρίτερα είχε υπογραμμίσει και ότι το συγκεκριμένο έχει εξαγγελθεί και μελετηθεί από τις κυβερνήσεις Α. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη. Μακριά από το ΠΑΣΟΚ αυτοί που είναι εναντίον της συνέχισης του έργου, αντέτεινε προφανώς προς τη διστακτική θέση της παρισταμένης υπουργού ο Χ. Παπουτσής.
Η υπ. Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη, που αν και έχει αφήσει να διαφανεί ότι δεν υπεραμύνεται της εκτροπής προσπάθησε να πείσει ότι λύση διαχείρισης των υδάτων θα δοθεί, αλλά ίσως χρειαστεί ένας ακόμη χρόνος μελέτης, που στα 30 χρόνια συζήτησης του έργου δεν είναι αξιολογήσιμο μέγεθος. Αλλά και ότι πρέπει να περιμένουμε και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ως λύση έχει ξεπεραστεί, επεσήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη αντιπροτείνοντας μικρά φράγματα ανάσχεσης ροής και λιμνοδεξαμενές στο μήκος του Πηνειού. Οικολογική πρόταση, θα στοιχίσει το ένα τρίτο των χρημάτων της εκτροπής, δίνει τον ίδιο προϋπολογισθέντα όγκο νερού και χρειάζεται λιγότερο χρόνο περαίωσης, γιατί είναι πολλά μικρότερου μεγέθους έργα και μπορούν να γίνονται ταυτόχρονα.
Με ορατό τον κίνδυνο να βρεθούμε μπροστά σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις στον θεσσαλικό κάμπο επεσήμανε η Ηρώ Διώτη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με την λύση της εκτροπής και υπογράμμισε ότι το νερό πρέπει να αντιμετωπιστεί ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό ιδιαίτερα τώρα που οι κλιματικές αλλαγές έχουν βάλει την Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα.
Πηγή : Εφημερίδα Αυγή .

Δεν υπάρχουν σχόλια: