Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στα ορεινά .

Με αλυσίδες διεξάγεται αυτή την ώρα η κίνηση στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού μας, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που ξεκίνησε πριν από λίγο.
Σύμφωνα με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στην εθνικό οδό Τρικάλων-Αρτας από την Αναβρυσούλα έως τη γέφυρα Αλεξίου και στην επαρχιακή οδό Πύλης -Μεσοχώρας από τη θέση «Πηγή των Θεών» έως τη Μεσοχώρα. Επίσης με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο των δήμων Πινδέων, Αιθήκων, Ασπροποτάμου και Νεράιδας.

Από νωρίς χθες το πρωί όλα τα μηχανήματα της Νομαρχίας (10), της ΔΕΣΕ και της Εγνατίας ήταν στους δρόμους για να τους κρατήσουν ανοιχτούς, καθώς χιόνι έπεφτε και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει αύριο Παρασκευή βροχές στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και χιόνια στα ορεινά. Ωστόσο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά. Η θερμοκρασία σε άνοδο και οι άνεμοι από 4-6 μποφόρ.
Από το Σάββατο έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και βροχές. Τα φαινόμενα στα δυτικά και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά περιόδους έντονα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

2 σχόλια:

Καλαντζής Θανάσης είπε...

Αντιγράφω από τον τοπικό τύπο:
«Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων, από το πρωί, αναγκαία είναι η χρήση αλυσίδων στην ε.ο. Τρικάλων-Άρτας από το 4ο χιλιόμετρο (γέφυρα Πύλης) έως το 75ο χιλιόμετρο (γέφυρα Αλεξίου). Επίσης στην επαρχιακή οδό Πύλης-Μεσοχώρας, από το 4ο χιλιόμετρο (γέφυρα Πύλης) έως το 55ο χιλιόμετρο (Μεσοχώρα)».
Και έχω τις απορίες:
• Η Ε.Ο. Τρικάλων-Άρτας έως τη γέφυρα Αλεξίου χρειάζεται αλυσίδες και από εκεί και πέρα (μέχρι Άρτα) δεν χρειάζονται!
• Και καλά τώρα που έχει χιόνι αλλά με καλό καιρό να ακολουθήσω αμέριμνος για Άρτα τη διαδρομή, Πύλη-γέφυρα Αλεξίου- Άρτα!
• Και η επαρχιακή οδός Πύλης-Μεσοχώρας τελειώνει στη Μεσοχώρα, δεν συνεχίζει προς άλλα χωριά και Άρτα!
Καλά για μας που ξέρουμε τι συμβαίνει στο ορεινό δίκτυο του νομού΄ κάποιος ξένος θα την πατήσει και δεν θα είναι ο μόνος.

ΚΑΠΡΟΪΤΗΣ είπε...

Θανάση καλησπέρα . Είπαμε οτι πέρα απο την Γκρόπα δεν υπάρχει ΘΕΟΣ ! ! ! Και την Μεσοχώρα την αναφέρουν γιατί υπάρχει το φράγμα στη μέση . Αν δεν τους ενδιέφερε και αυτό , ούτε εσείς θα υπήρχατε . Τον δρόμο αππο την γέφυρα Αλεξίου που τον είδαν ; Γιατι ο δρόμος που πάμε εμείς στο Αμπελοτόπι είναι καλύτερος . . . . .