Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη .

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΠΤΗΣ: «Η κοινότητα Μυροφύλλου να παραμείνει ως έχει»
4 ερωτήσεις στον Γιώργο Ράπτη, Πρόεδρο της Κοινότητας Μυροφύλλου.
Συνέντευξη στον Τάσο Πλέντζα .(e-enimerosi) .
Πρόκειται για ένα άνθρωπο που έχει ταυτιστεί με το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο κανένας άλλος στο νομό μας. Από το 1982 είναι κοινοτάρχης στην κοινότητα Μυροφύλλου, ενώ και για έξι χρόνια βρισκόταν στον χώρο από τη θέση του συμβούλου.Με την εμπειρία 36 ετών στην Τ.Α. ο κ. Γιώργος Ράπτης μιλά σήμερα στην «Ε» για το νέο σχέδιο «Καλλικράτης» το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, ενόψει των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου.Όπως αναφέρει «η κοινότητα μας πρέπει να παραμείνει ως έχει» και μάλιστα υποστηρίζει ότι σε διαφορετική περίπτωση οι κάτοικοι της περιοχής θα προβούν σε κινητοποιήσεις. Συμπληρώνει μάλιστα πως λαμβάνονται υπόψη στο σχέδιο επιμέρους ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ιδιαιτερότητες των ορεινών περιοχών.
-Πώς κρίνετε το νέο σχέδιο «Καλλικράτης» και τις αλλαγές που προτείνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;
«Το σχέδιο Καλλικράτης δεν έχει να παρουσιάσει κάτι το διαφορετικό σε σχέση με τον Καποδίστρια 2. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) που μετονομάστηκε σε Καλλικράτη. Εμείς ως κοινότητα Μυροφύλλου είμαστε αντίθετοι σε επιμέρους ζητήματα του σχεδίου, καθώς δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των ορεινών περιοχών. Η πολιτεία πρέπει να σκύψει με ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ορεινές κοινότητες».
-Ποια είναι η δική σας πρόταση ως κοινότητα Μυροφύλλου;
«Η δική μας πρόταση είναι να παραμείνει ως έχει η υπάρχουσα κοινότητα. Είμαστε μια απομακρυσμένη περιοχή και έχουμε ορισμένα ιστορικά χαρακτηριστικά, τα οποία και πρέπει να ληφθούν υπόψη. Τα γραφεία μας λειτουργούν εδώ και δεν έχουν μεταφερθεί στην πόλη, κάτι που δείχνει ότι είμαστε μια ζωντανή κοινότητα. Με τον Καποδίστρια τα τοπικά διαμερίσματα εγκαταλείφτηκαν, ενώ όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε αγώνα για την αναβάθμιση των συγκοινωνιών και των δρόμων της κοινότητας, βασιζόμενοι σε κονδύλια προγραμμάτων. Αν δεν παραμείνουμε αυτόνομοι, όλα αυτά θα τα χάσουμε. Η ευθύνη της πολιτείας είναι μεγάλη. Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχτούμε το σχέδιο και θα πάμε σε κινητοποιήσεις, αν δεν μας αφήσουν στην υπάρχουσα κατάσταση».
-Προσωπικά θα θέσετε εκ νέου υποψηφιότητα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές;
«Εγώ προσωπικά δεν αποφασίζω μόνος μου Είμαι ερωτευμένος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τον τόπο μου. Έχω αφοσιωθεί σε αυτόν και από όποιο μετερίζι και αν βρίσκομαι θα δώσω τις μάχες μου για την κοινότητα, μέσα από αποφάσεις που θα είναι κοινές με τα μέλη του συνδυασμού».
-Προχωρώντας σε ένα μίνι απολογισμό του έργου σας όλα αυτά τα χρόνια που θα στεκόσασταν;
«Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε προχωρήσει σε σημαντικές παρεμβάσεις για να κάνουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας που ζουν εδώ, καλύτερη. Είμαστε κοντά στον πολίτη, στον κτηνοτρόφο, όλο το 24ωρο για την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών. Η βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας με επαρχιακές προδιαγραφές είναι ένα θέμα στο οποίο ρίξαμε ιδιαίτερο βάρος, κτίσαμε το ιατρείο της περιοχής το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία, αναδείξαμε το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου μέσα και από εκδηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς. Επίσης έχουμε εκτελέσει και άλλα σημαντικά έργα, εκμεταλλευόμενοι διάφορα προγράμματα , ενώ προβήκαμε και στην μηχανοργάνωση των υπηρεσιών, διευκολύνοντας σε μεγάλος βαθμό τους πολίτες».

2 σχόλια:

Καλαντζής Θανάσης είπε...

Έτσι έκαναν και οι Μεσοχωρίτες στον Καποδίστρια Α΄ και τώρα ψάχνουν τα κομμάτια τους.

ΚΑΠΡΟΪΤΗΣ είπε...

Θανάση και το να μην μιλάς καθόλου είναι ακόμα χειρότερο . Χωρίς αντίδραση μας στείλανε στην Πόρτα . Τώρα που σηκωθήκανε κάποια κεφαλάκια το γυρίσανε και λένε θα δούμε . Και ο Άγιος φοβέρα θέλει . . . . .