Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Κρύο και χιόνι . . . . . . .


Με αλυσίδες η κίνηση στα ορεινά .

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε διάφορα οδικά σημεία του νομού Τρικάλων και κυρίως στα ορεινά.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων, από το πρωί, αναγκαία είναι η χρήση αλυσίδων στην ε.ο. Τρικάλων-Άρτας από το 4ο χιλιόμετρο (γέφυρα Πύλης) έως το 75ο χιλιόμετρο (γέφυρα Αλεξίου). Επίσης στην επαρχιακή οδό Πύλης-Μεσοχώρας, από το 4ο χιλιόμετρο (γέφυρα Πύλης) έως το 55ο χιλιόμετρο (Μεσοχώρα).

Αναγκαία είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των ορεινών δήμων Πινδέων, Αιθήκων, Κλεινοβού, Καστανιάς και Τυμφαίων όπως και στη διευρυμένη κοινότητα Νεράϊδας, Ασπροποτάμου. Το ύψος του χιονιού φτάνει στα 25 με 30 εκατοστά, ανάλογα με την υψομετρική διαφορά, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται.
Στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού μας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Εκχιονιστικά μηχανήματα της Νομαρχίας Τρικάλων, της ΔΕΚΕ και των δήμων επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες να κρατήσουν ανοιχτό το ορεινό οδικό δίκτυο του νομού.
Σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις, φαίνεται ότι τουλάχιστον σε ότι αφορά τα χαμηλά ημιορεινά, ο καιρός βελτιώνεται από την Κυριακή, ωστόσο δεν αναμένεται αλλαγή σκηνικού στα ορεινά του νομού όπως ο δήμος Αιθήκων, όπου σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις η χιονόπτωση θα συνεχιστεί έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται στους οδηγούς που κινούνται στην Εθνική Τρικάλων Άρτας ειδικά σε σημεία του οδικού άξονα που λόγω του ψύχους δημιουργείται πάγος. Με αυξημένη προσοχή πρέπει να οδηγούν και στο σημείο της Γκρόπας λόγω των κατολισθήσεων μιας και η σήραγγα αναμένεται να δοθεί μετά το Μάιο στην κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: