Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Τώρα είμαστε σε σωστό δρόμο . . . . . . . .

Αν πράγματι όλα όσα λέει παρακάτω ο Κος Ταμήλος σε ρεπορτάζ της " Ενημέρωσης " τα πιστεύει , τότε οι απόψεις μας είναι στην ίδια ευθεία και ελπίζω τελικά πως και οι υπεύθυνοι διαχειριστές του προγράμματος "Καλλικράτης" , θα το εφαρμόσουν .





Μήνυμα στα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ απέστειλε εκ νέου σήμερα ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Τρικάλων κ. Μιχ. Ταμήλος με αφορμή τον νέο γεωγραφικό σχεδιασμό με βάση το σχέδιο «Καλλικράτης». Ο κ. Ταμήλος απηύθυνε σύσταση προς τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος «να αφήσουν τους δημάρχους να τοποθετηθούν και να μην ασχολούνται με κοπτοραπτική».
Συνεχίζοντας ο δήμαρχος χαρακτήρισε «καταστροφικό το σενάριο για τη δημιουργία τεσσάρων δήμων στο Νομό Τρικάλων» υποστηρίζοντας ότι «έτσι ο Νομός μας δεν θα έχει ισχυρή εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων».
Σύμφωνα με τον κ. Ταμήλο, το ιδανικότερο σχήμα που μπορεί να προκύψει με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» για το νομό Τρικάλων είναι η δημιουργία επτά δήμων λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια που έχουν τεθεί.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, με βάση την μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προβλέπεται στο νομό Γρεβενών να δημιουργηθούν 3 δήμοι, στην Ευρυτανία δύο δήμοι και δύο κοινότητες και στην Καστοριά 3 δήμοι. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι θα πρέπει να τηρηθούν τα ίδια κριτήρια σε όμορους νομούς, δεν μπορεί στα Γρεβενά να δημιουργηθούν τρεις δύο και η επαρχία της Καλαμπάκας, που έχει την ίδια έκταση και πληθυσμό, να αποτελέσει έναν δήμο, σημείωσε ο κ. Ταμήλος.
Επίσης, όπως τόνισε ο δήμαρχος, υπάρχει η δέσμευση, όσον αφορά στα γεωγραφικά κριτήρια, η απόσταση από την έδρα του νέου ΟΤΑ να μην ξεπερνά τα 40 χλμ. και η έκταση τα 600.000 τ.μ., καθώς επίσης δεν πρέπει να παρεμβάλλονται βουνοκορφές ή οροσειρές.
Κατά συνέπεια, τόνισε ο κ. Ταμήλος, λαμβάνοντας υπόψη το ανάγλυφο της περιοχής μας, δεν μπορεί να υπάρξουν λιγότεροι από έξι δήμοι στο νομό Τρικάλων, προσθέτοντας ότι έχει βάση να δημιουργηθεί και ένας ορεινός δήμος με τη συνένωση του δήμου Πινδέων και των κοινοτήτων Νεράιδας και Μυροφύλλου.
Η δημιουργία περισσότερων δήμων στο νομό, τονίζει ο δήμαρχος, σημαίνει και μεγαλύτερη εκπροσώπηση στην Περιφέρεια και στην ΤΕΔΚ Θεσσαλίας, στα κέντρα δηλαδή που θα παίρνονται οι αποφάσεις. Άλλωστε, όπως επισήμανε ο κ. Ταμήλος, «η περιφερειακή συνείδηση θα επέλθει μετά δύο τετραετίες και άρα ο νομός θα πρέπει να έχει ισχυρή φωνή εκεί όπου θα λαμβάνονται οι αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: