Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Οχι μόνο λόγια αλλά και πράξεις υποστήριξης της ορεινής οντότητας . Οι δικοί μας τι έκαναν ;

Σε αναμονή εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Εκτύπωση E-mail
Την εκδίκαση της προσφυγής κατά της ένταξης στον νέο δήμο Πύλης από το ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) αναμένουν στην κοινότητα Μυροφύλλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο Γιώργο Ράπτη. Η Κοινότητα, όπως είχε προαναγγείλει, έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, με σκοπό να μην ενταχθεί τελικά στον Καλλικράτειο δήμο Πύλης.
Το σκεπτικό είναι ότι η ενσωμάτωση του Μυροφύλλου σ' αυτόν τον νέο Δήμο αντίκειται στις αρχές του Καλλικράτη, επισημαίνει ο κ. Ράπτης, εξηγώντας πως δεν πληρούνται βασικά κριτήριά του, όπως της ορεινότητας και της βέλτιστης εξυπηρέτησης των κατοίκων και της κοινωνίας , καθώς η Κοινότητα δεν εντάχθηκε σε όμορο Δήμο. «Επί της αρχής είμαι υπέρ του «Καλλικράτη», όμως σε επί μέρους ζητήματα είμαι κατά», αναφέρει ο κ. Ράπτης, τονίζοντας πως η κοινότητα Μυροφύλλου είναι γεωγραφικά ιδιαίτερη, μη μπορώντας εκ των πραγμάτων να ενταχθεί σε δήμο και ιδιαίτερα σ' αυτόν της Πύλης, διότι είναι απομακρυσμένη, η έδρα βρίσκεται στο χωριό, υπάρχουν 2 χωριά και 7 οικισμοί, στους οποίους υπάρχουν ιδιαιτερότητες.
Συνεχίζοντας ο κ. Ράπτης σημειώνει ότι υπάρχει αραιοκατοίκηση στην κοινότητα και τα προβλήματα είναι πολύ απλωμένα, έτσι ώστε κανένας δήμος δεν θα ανταποκριθεί, ιδίως με την επικρατούσα νοοτροπία. Άλλωστε, η μοναδική κοινότητα στην οποία διαμένουν οι κάτοικοι όλο τον χρόνο και διατηρούνται εκεί οι υπηρεσίες, χωρίς να κατεβαίνουν τον χειμώνα στην πόλη, είναι αυτή του Μυροφύλλου, υπογραμμίζει ο κ. Ράπτης, ο οποίος προσθέτει ότι με τον «Καποδίστρια» δεν καταργήθηκαν τα χωριά σε άλλους αυτοδιοικητικούς οργανισμούς, αλλά αυτοκαταργήθηκαν εξαιτίας του ότι οι κάτοικοι δεν έμεναν πλέον εκεί. «Ο αγώνας του Μυροφύλλου είναι ιδιαίτερος. Το επιβάλλουν οι συνθήκες να παραμείνει ανεξάρτητη κοινότητα. Θα είναι ολοκληρωτικό «θάψιμο» του τόπου αν συνενωθεί με δήμο. Βλέπω την τοπική κοινωνία πως αντιδρά και τι θέλει», επισημαίνει ο κ. Ράπτης, συμπληρώνοντας «ίσως μου ρίξουν λάσπες ότι αντιτίθεμαι στον «Καλλικράτη». Αντίθετα, όλοι πρέπει να συνεργούμε σε ορισμένα πράγματα, όμως στο Μυρόφυλλο δεν γίνεται αυτό εκ των πραγμάτων».
Αποκατάσταση ζημιών .
Στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί τις τελευταίες ημέρες από τις έντονες βροχοπτώσεις προχωράει η κοινότητας Μυροφύλλου, σύμφωνα με τον κ. Ράπτη, ο οποίος συμπληρώνει ότι όλα πραγματοποιούνται με ίδια μέσα και πόρους του αυτοδιοικητικού φορέα, χωρίς να ενοχληθεί η κεντρική εξουσία. Γενικά, υπήρξαν καταπτώσεις βράχων, μικροκατολισθήσεις και διαβρώσεις στην εσωτερική οδοποιία της Κοινότητας, ενημερώνει ο κ. Ράπτης, προσθέτοντας πως η αποκατάσταση έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη Τετάρτη.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ                  Ματθαίος Μπίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: