Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Λέτε τώρα στο τέλος να έχουμε " ορεινές " εκπλήξεις ;

Δικό τους ψηφοδέλτιο κατεβάζουν Μεσοχωρίτες για το δήμο Πύλης .

Αν το νέο υπερδήμο Πύλης διεκδικούν δύο υποψήφιοι δήμαρχοι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ένας από το κυβερνών κόμμα κι ένας με από το κομουνιστικό κόμμα, υπολογίζεται άλλον έναν συνδυασμό για το δήμο που έχει και το ορεινό και το πεδινό στοιχείο.
Τις επόμενες ημέρες και κατά πάσα πιθανότητα αύριο-μεθαύριο αναμένεται να ανακοινώσει την κάθοδό τους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές μια ομάδα κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Πύλης και για την ακρίβεια της Πίνδου.

Πρόκειται για έναν "πυρήνα" Μεσοχωριτών οι οποίοι έχουν αποφασίσει να έχουν ρόλο και λόγο στα νέα αυτοδιοικητικά δρώμενα, να κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους σ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση και να στείλουν το μήνυμα ότι δεν διαπραγματεύονται το μέλλον της περιοχής τους.
Οι πρωτοβουλίες για την κατάρτιση του νέου συνδυασμού που διεκδικεί το δήμο Πύλης φαίνεται να έχει γίνει από μια ομάδα ανθρώπων της Μεσοχώρας που αντιδρά στα έργα της εκτροπής του Αχελώου, έχει αναδείξει σε μείζον ζήτημα τα περιβαλλοντικά θέματα και προφανώς αισθάνεται ότι όλα αυτά τα θέματα δεν θα τύχουν ιδιαίτερης τύχης από τους υποψηφίους που ήδη κατέρχονται στην εκλογική αρένα.
Μεταξύ των πρωτεργατών του συνδυασμού που σχηματίζεται είναι ο πρώην γραμματέας του ΣΥΝ Τρικάλων Γιώργος Χονδρός, μέλη από τον σύλλογο κατακλυζομένων αλλά και από το δήμο Αιθήκων που θέλουν να διατηρήσουν τα χαρακτηριστικά της περιοχής τους και δη τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την προβολή της περιοχής τους σε επίπεδο τουρισμού.
Οι ανακοινώσεις τους για το ποιοι συμμετέχουν στον συνδυασμό τους, με ποιες θέσεις και απόψεις θα ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης και πως θα αντιπαρατεθούν απέναντι σε συνδυασμούς που έχουν και πολιτική στήριξη, θα είναι ζητήματα που τα στελέχη αυτής της πρωτοβουλίας θα τα παρουσιάσουν τις επόμενες ημέρες. Η τελευταία συνάντηση για να καθορίσουν τα διαδικαστικά φέρεται να έχει προγραμματιστεί να γίνει μεθαύριο Κυριακή, οπότε και θα ληφθεί η απόφαση της γνωστοποίησης της παρουσίας τους σ' αυτή την εκλογική μάχη.

Γράφει η Ευαγγελία Σωτηρίου. Πρωινός Λόγος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: