Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Άντε και καλή ψήφος .

Καταφθάνει το εκλογικό υλικό .
 Η διανομή του υλικού αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα .
Ένας μήνας απέμεινε, περίπου πριν από την προσφυγή στις κάλπες της 7ης Νοεμβρίου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και σιγά- σιγά- άρχισε να φθάνει στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, το εκλογικό υλικό. Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της Νομαρχίας, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διανομή του υλικού, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την προσφυγή στις κάλπες. Το εκλογικό υλικό περιλαμβάνει φακέλους, σφραγίδες, λευκά ψηφοδέλτια και οτιδήποτε κρίνεται απαραίτητο για την ημέρα αυτή. Επίσης, το αργότερο έως και αύριο Παρασκευή αναμένεται να έχει τελειώσει και η κατανομή των εκλογικών τμημάτων, αφού έχει φθάσει η σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, φέτος ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων αναμένεται να είναι μειωμένος στο Νομό, σύμφωνα με τους αρμόδιους. Αυτό σημαίνει ότι από 413 τμήματα που είχαν συσταθεί στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τώρα θα λειτουργήσουν 394. Ο αριθμός θα είναι μικρότερος, ενόψει των περικοπών που γίνονται σε μια σειρά δαπανών.
Η εγκύκλιος .
Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο, αναφορικά με την προετοιμασία των σχολείων που θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα θα πρέπει οι αίθουσες των διδακτηρίων να παραδοθούν το πρωί της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου στις δημοτικές και κοινοτικές αρχές που θα μεριμνήσουν, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία για τις περαιτέρω ενέργειες. «Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 της Νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (Π.Δ. 96/2007, ΦΕΚ 116 Α'/5. 6.2007), ως καταστήματα ψηφοφορίας χρησιμοποιούνται κτίρια που κατέχονται από το Δημόσιο, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου κ.λπ. και σε περίπτωση ανεπάρκειας αυτών, κατάλληλα ιδιωτικά οικήματα. Με τις αποφάσεις των Νομαρχών, με τις οποίες καθορίζονται τα εκλογικό τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας, θα ορισθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 και τυχόν επαναληπτικές της 14ης Νοεμβρίου 2010 και αίθουσες διδακτηρίων δημοτικών σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών. Προκειμένου να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και γενικά των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν για τον παραπάνω σκοπό». Επίσης, τονίζεται ότι θα πρέπει να δοθεί εντολή στις δημοτικές και κοινοτικές αρχές της περιφέρειας να παραδώσουν τις αίθουσες των διδακτηρίων που θα χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας, την επόμενη ημέρα των εκλογών, δηλαδή μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου 2010, αφού προηγουμένως αποσύρουν όλα τα υλικά της ψηφοφορίας (κάλπες, παραβάν κ.λπ.) και τακτοποιήσουν αυτές όπως ήταν πριν από την ψηφοφορία», τονίζεται στην σχετική εγκύκλιο. Το ίδιο μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί σε όσους Δήμους θα επαναληφθεί η ψηφοφορία την επόμενη Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010 και σε όσες περιφέρειες επαναληφθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών.
Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Νομαρχιακό Κατάστημα, μεταξύ των εκπροσώπων των τοπικών μέσων ενημέρωσης και τους αρμόδιους της Νομαρχίας, ενόψει της ημέρας των εκλογών, καθώς θα πρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία των τοπικών μέσων για την δημοσιογραφική κάλυψη.
Πρωινός Λόγος . Γράφει η Ευαγγελία Κάκια

Δεν υπάρχουν σχόλια: