Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ορεινή πατρίδα ΤΕΛΟΣ . Τώρα παλεύουμε για τον κάμπο . . . . . .

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ: «Κάνουμε μια νέα αρχή στο διευρυμένο δήμο»


4 ερωτήσεις στον Ηλία Καραγεώργο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το συνδυασμό «Τρίκαλα-ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ


ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ: «Κάνουμε μια νέα αρχή στο διευρυμένο δήμο»
Συνέντευξη στον Τάσο Πλέντζα
Τις απόψεις του καταθέτει σήμερα στην «Ε» ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Τρικκαίων και πρώην κοινοτάρχης Νεράιδας κ. Ηλίας Καραγεώργος.
Αναλυτικά:  
- Με θητεία αρκετά χρόνια στη θέση του κοινοτάρχη Νεράιδας επιλέξατε να κατέλθετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Τρικκαίων. Πόσο θα σας βοηθήσει η εμπειρία σας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
«Χρημάτισα 12 χρόνια Πρόεδρος της Διευρυμένης Κοινότητας Νεράιδας και αυτή η θητεία είναι πολύτιμη για μένα, γιατί διαμόρφωσε την πολιτική φυσιογνωμία μου αλλά και την πολιτική πρακτική μου.
 Έμαθα να επιλέγω τους συνεργάτες μου, να κάνω φίλους ακόμη και τα πρόσωπα που ήταν πολιτικοί μου αντίπαλοι, με την αμεροληψία και τη διαφάνεια στις αποφάσεις μου.
Έμαθα να διεκδικώ και να αξιοποιώ τα κεκτημένα
Έμαθα να κάνω πράξη τα σχέδια, ώστε να μη μένουν οι υποσχέσεις λόγια, που δεν εκπληρώνονται.
Το πιο σπουδαίο όμως, έμαθα να αφουγκράζομαι το σφυγμό του κόσμου και να είμαι άμεσος  και  αποτελεσματικός  ακόμη κι αν υπάρχει πολιτικό κόστος».
- Ο συνδυασμός «Τρίκαλα - Συμπολιτεία» τι το καινούργιο φέρνει στο νέο διευρυμένο δήμο Τρικκαίων;
«Ο συνδυασμός μας, ΤΡΙΚΑΛΑ  Συμπολιτεία, κάνει μια νέα αρχή και θα είναι η νέα Αρχή του διευρυμένου δήμου. Κομίζει το νέο καθαρό πρόσωπο στην πολιτική ζωή, τη διαφάνεια, τη φερεγγυότητα, το σεβασμό στον δημότη. Και όσο κι αν φαίνονται όλα αυτά κοινότοπα ,έχω την πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα να γίνουν πράξη».
- Η πόλη των Τρικάλων έχει πολλά προβλήματα. Που θα ρίξετε το βάρος σας ως συνδυασμός εφόσον οι δημότες σας επιλέξουν ως τη νέα δημοτική αρχή;
«Το πρόγραμμά μας είναι γνωστό τόσο στις γενικές αρχές όσο και στις επιμέρους θέσεις του. Με λίγα λόγια, θα υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια των Τρικαλινών, χτυπώντας τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά · θα επιδιώξουμε την οικονομική ανάπτυξη, για να καταπολεμήσουμε την ανεργία · θα βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής με το κοινωνικό πρόσωπο και τις οικολογικές ευαισθησίες μας και θα τονώσουμε τον πολιτισμό και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των Τρικάλων».

Το σχέδιο «Καλλικράτης» και οι αλλαγές που φέρνει κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση;

«Το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ είναι μια ριζοσπαστική αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι μονόδρομος η επιτυχία του σχεδίου, αν θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας .Ο υδροκεφαλισμός της κεντρικής εξουσίας συρρικνώνει τις δυνάμεις και τις δυνατότητές μας και οδηγεί στη γραφειοκρατία και την αναποτελεσματικότητα. Οι ενισχυμένες και καλά οργανωμένες αυτοδιοικητικές μονάδες είναι πολύ πιο κοντά στον δημότη και μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά του. Το μοντέλο διοίκησης, που υπόσχεται το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, με την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων και με την εφαρμογή της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας, αλλάξει το τοπίο στους νέους δήμους. Βέβαια για την υλοποίησή του χρειάζονται άνθρωποι ικανοί και η επιλογή τους είναι στο χέρι των δημοτών».
e-enimerosi .

Δεν υπάρχουν σχόλια: