Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Άντε και του χρόνου . . . . . . . . .

Σε χαμηλά επίπεδα οι κρατήσεις στα καταλύματα .
Αρίστη παροχή υπηρεσιών και χαμηλές τιμές προσφέρουν οι επαγγελματίες του ορεινού όγκου για να προσελκύσουν το κοινό τις ημέρες των γιορτών .
Τέσσερις περίπου εβδομάδες μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα. Κι ενώ τα προηγούμενα χρόνια πολλοί προγραμμάτιζαν κάποιες μικρές ή μεγάλες αποδράσεις τις ημέρες των γιορτών σε κάποια τουριστική περιοχή, τη φετινή χρόνια η κατάσταση άλλαξε.
Άλλαξε προς το χειρότερο, καθώς οι κρατήσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα είναι μικρές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που προβληματίζει τους ιδιοκτήτες και τους υπευθύνους των επιχειρήσεων.
Η ίδια εικόνα καταγράφεται και σε τοπικό επίπεδο. Τα χαμηλά ποσοστά των κρατήσεων στον ορεινό όγκο του νομού, προκαλούν ανησυχία στους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων.
Φτάνει να σημειώσουμε ότι πέρυσι από τα τέλη του Οκτωβρίου οι κρατήσεις κινούνταν σε ποσοστά της τάξης του 90% έως 95% ενώ στα μέσα Νοεμβρίου υπήρχε κάλυψη.
Την φετινή χρονιά παρότι διανύουμε το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου δεν παρατηρείται το ανάλογο, των προηγούμενων ετών, ενδιαφέρον με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις.
Σημειώτεον ότι σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου σήμερα τα ποσοστά κινούνται μεταξύ του 50% έως και 55%, προβληματίζοντας ιδιαιτέρα.
«Η φετινή χρονιά σχετικά με τις κρατήσεις καταλυμάτων στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων τις ημέρες των γιορτών κινείται σε χαμηλά ποσοστά, αν κρίνουμε και από τα προηγούμενα έτη. Υπάρχει πτώση και σαφώς το γεγονός αυτό μας προβληματίζει», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου νομού Τρικάλων «Ξένιος Ζευς» κ. Ηλίας Φιλοκώστας.
Αναφερόμενος στα αιτία ο κ. Φιλοκώστας επικεντρώθηκε στην οικονομική κρίση, στις αυξήσεις καυσίμων και στην τιμές των διοδίων, χαρακτηρίζοντας αυτές ως «γάγγραινα», αλλά και στο ψυχολογικό παράγοντα όπου αρκετοί πολίτες κυριαρχούνται από φοβικά σύνδρομα, εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνονται ή θα ληφθούν.
«Οι αυξήσεις στα καύσιμα, οι τιμές των διοδίων βάζουν σε σκέψεις τον ενδιαφερόμενο, να επισκεφτεί μια περιοχή, κάτι που δεν ίσχυε τα προηγούμενα έτη», συμπλήρωσε.
Τέλος ο κ. Φιλοκώστας αναφέρθηκε και στις προσπάθειες των επιχειρηματιών και επαγγελματιών για προσέλκυση τουριστών στα ορεινά του νομού, στις οποίες συγκαταλέγονται και η μείωση των τιμών και η παροχή άριστων υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: