Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Τουλάχιστον να έχουμε ορεινό αντιδήμαρχο . . . . . .

Ανοιχτό το ενδεχόμενο των τοπικών αντιδημάρχων στο δήμο Πύλης .

Σύμφωνα με τον εκλεγέντα δήμαρχο κ. Κώστα Κουφογάζο όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν στο πλαίσιο διαβούλευσης .
«Θα χρησιμοποιήσω τη συλλογική έκφραση και για τους αντιδημάρχους» δήλωσε στην ΕΡΕΥΝΑ ο εκλεγμένος δήμαρχος του διευρυμένου δήμου Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος.
Στη συζήτηση των ημερών για το ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα οριστούν αντιδήμαρχοι στους νέους διευρυμένους δήμους, ο εκλεγμένος δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος δήλωσε πως θα χρησιμοποιήσει τη συλλογική έκφραση και για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο ίδιος, εξήγησε πως τις επόμενες ημέρες, πιθανόν το Σαββατοκύριακο, θα συνέλθει η ομάδα του (εκλεγμένοι και μη) προκειμένου, όπως τόνισε, «να συζητηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για μία κοινή πορεία». Στο πλαίσιο αυτής της διαβούλευσης η οποία, κατά τον ίδιο, θα συνεχιστεί και στο μέλλον, θα λαμβάνονται οι βασικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το νέο διευρυμένο δήμο Πύλης.
Σε ερώτηση της ΕΡΕΥΝΑΣ, σχετικά με το αν θα καλυφθούν και οι έξι από τις προβλεπόμενες θέσεις αντιδημάρχων του δήμου Πύλης ο κ. Κουφογάζος απάντησε ότι και το συγκεκριμένο ζήτημα θα εξεταστεί σε συλλογικό επίπεδο στο πλαίσιο της διαβούλευσης. Ο νυν δήμαρχος Πύλης και εκλεγμένος δήμαρχος του διευρυμένου δήμου Πύλης, πάντως, δεν απέκλεισε κάποιος ή κάποιοι από τους νέους αντιδημάρχους να είναι τοπικοί. Ο Καλλικράτης δίνει αυτό το δικαίωμα στους νέους δημάρχους να ορίσουν θεματικούς (με αρμοδιότητες που θα αποφασίσει ο ίδιος για όλο το εύρος των νέων δήμων), αλλά και τοπικούς με αρμοδιότητες που θα αφορούν συγκεκριμένες δημοτικές ενότητες στα όρια των πρώην δήμων. Ο κ. Κουφογάζος, λόγω του εύρος του νέου δήμου, αλλά και των αναγκών του εξετάζει σοβαρά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.
Και το εξετάζει για το ορεινό τμήμα του νέου δήμου Πύλης, λόγω των ειδικών αναγκών αυτού, όπως είναι η ανάγκη αποχιονισμού κλπ. Ο ίδιος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο τοπικών αντιδημάρχων για τη διαχείριση του ορεινού όγκου». Και το συγκεκριμένο ζήτημα, όμως, θα συζητηθεί στο πλαίσιο της διαβούλευσης και των διεργασιών που θα ξεκινήσουν εντός του συνδυασμό από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Η ΕΡΕΥΝΑ . Του Λάζαρου Μάμαλη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: