Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Είμαστε πέρα από την Γκρόπα . . . . . .

Η ανεμοθύελλα προκάλεσε ζημιές στα ορεινά .

Ο δυνατός αέρας κατέστρεψε στέγες σπιτιών σε Αρματολικό και Νεράιδα .
Ισχυροί άνεμοι επικράτησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης σε πολλές περιοχές των Τρικάλων και σε κάποιες των περιπτώσεων αποτέλεσαν την αφορμή για την πρόκληση ζημιών.
Δυο από τις περιοχές που βρέθηκε στο επίκεντρο της ανεμοθύελλας ήταν αυτές των κοινοτήτων Μυροφύλλου και Νεράιδας και συγκεκριμένα τα κοινοτικά διαμερίσματα του Αρματολικού και της Νεράιδας.
Οι δυνατοί άνεμοι ξεκίνησαν να πνέουν λίγο μετά τις 9 το βράδυ και είχαν μεγάλη διάρκεια.
Στο δίωρο που διήρκησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές σε οικίες, όπου ξηλώθηκαν στέγες, κεραμίδια κι άλλα οικοδομικά υλικά που βρισκόταν τοποθετημένα στα σπίτια.
Από την μανία των δυνατών ανέμων δεν γλύτωσε ούτε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Αρματολικού, όπου προκλήθηκαν ζημιές στη στέγη με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να εισέλθουν εντός της εκκλησίας.
Από το βράδυ της Τρίτης έως και χθες το πρωί σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο Αρματολικό εξαιτίας των βλαβών που προκλήθηκαν στο δίκτυο.
Χθες το πρωί οι κάτοικοι των χωριών, αλλά και όσοι διαθέτουν οικίες στα κοινοτικά διαμερίσματα και διαμένουν σε άλλες περιοχές δεν μπορούσαν να πιστέψουν το μέγεθος των ζημιών.
Άμεσα ξεκίνησαν την αποκατάσταση των ζημιών σε οικίες και διαφόρους άλλους χώρους για να αποφύγουν άλλα προβλήματα που τυχόν προέκυπταν από νέα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η ΕΡΕΥΝΑ .Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: