Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Νέα διόδια στην Εθνική Οδό Αθηνών –Λαμίας και «ξεζούμισμα» των πολιτών .

 Νέος σταθμός διοδίων θα λειτουργήσει από τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Πρόκειται για τα διόδια της Αγίας Τριάδας στη Φθιώτιδα, που βρίσκονται κοντά στις Θερμοπύλες και είναι τα πρώτα από τα δύο διόδια που θα λειτουργήσουν πριν και μετά τη Λαμία, με την ολοκλήρωση των έργων στον Εθνικό δρόμο.
Τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 1,55 ευρώ, τα δίκυκλα 1,10 ευρώ, τα φορτηγά και λεωφορεία με λιγότερους από τέσσερις άξονες 4 ευρώ και τα βαριά οχήματα 5,6 ευρώ.
Παράλληλα, προετοιμάζονται για να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα και πλευρικά διόδια τόσο στην περιοχή του Μώλου αλλά και στην περιοχή των Θερμοπυλών στον κόμβο μεταξύ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας και της εθνικής οδού Θερμοπυλών - Άμφισσας Ιτέας.
Μέσα στα όρια της Φθιώτιδας θα είναι ο τρίτος σταθμός μετωπικών διοδίων που θα λειτουργεί μετά τα διόδια της Τραγάνας και τα διόδια της Πελασγίας ενώ με την ολοκλήρωση των έργων της παράκαμψης της Στυλίδας , που καθυστερεί, θα λειτουργήσει ένας ακόμη σταθμός διοδίων 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας προς τη Στυλίδα.
Ωστόσο, φορείς της αυτοδιοίκησης, κινήσεις πολιτών αλλά και πολιτικά κόμματα έχουν εκφράσει ενστάσεις στη λειτουργία των συγκεκριμένων διοδίων εδώ και χρόνια και γίνονται κινήσεις ακόμη και για κατάληψη των διοδίων την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους. Βασικό επιχείρημα που καταθέτουν ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι παράπλευροι δρόμοι με συνέπεια ακόμη και για μετακινήσεις μέσα στον ίδιο τους το δήμο να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν διόδια.
Εμ τώρα που πέρασαν οι εκλογές και πήραμε θάρρος ας τους κοπανίσουμε και λίγο στο κεφαλάκι για να μάθουν την άλλη φορά να μην μας δίνουν λευκή επιταγή . . . . .
Trikalanews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: