Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ακόμα βρέχει στα ορεινά . . . . .

Μεγάλες ζημιές στα ορεινά του νομού .

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό μας, ιδίως τα ορεινά, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε οδικές υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες.
Περιοχές στους δήμους Αιθήκων, Πινδέων, Καστανιάς και στην κοινότητα Μυροφύλλου βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας. Στο Νεραϊδοχώρι προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και δίκτυα αποχέτευσης καθώς ξεχείλισαν χείμαρροι και πλημμύρισαν δρόμοι. Στην περιοχή βρέθηκε ο νέος αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος και ο δήμαρχος Αιθήκων Κώστας Μπατατόλης δίνοντας προσωρινές λύσεις, ενώ από αύριο θα ξεκινήσει η πλήρης καταγραφή των προβλημάτων και η αποκατάστασή τους από μηχανήματα της νομαρχίας και του δήμου. Στο δήμο Πινδέων και στη Μεσοχώρα ζημιές υπέστη το οδικό δίκτυο, σε διάφορά σημεία του, το φράγμα, ενώ στον οικισμό Φορτώσι ξύλινο κομμάτι του γεφυριού στο Βαθυρεμιώτη ξηλώθηκε. Ο συνοικισμός είναι αποκλεισμένος μιας και ο δρόμος έχει καταστραφεί. Στην κοινότητα Μυροφύλλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο Γιώργο Ράπτη προκλήθηκαν ζημιές στο οδικό δίκτυο, όπως κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων, διαβρώσεις, πτώσεις δέντρων και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε με την κατάρρευση της γέφυρας στην θέση "Γιαλός", η οποία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Αχελώου. Η εν λόγω κατασκευή είναι ζωτικής σημασίας για την Κοινότητα, καθώς ενώνει την περιοχή με την εθνική οδό Τρικάλων – Άρτας, με αποτέλεσμα μαθητές, το Αγροτικό Ιατρείο και άλλες υπηρεσίες να μην έχουν επικοινωνία, με τον νομό Άρτας και τον υπόλοιπο νομό Τρικάλων.Τέλος και στον δήμο Καστανιάς από τις πολλές βροχές προκλήθηκε καθίζηση στο οδικό δίκτυο αλλά και κατολισθήσεις στην περιοχή Μηλότοπος όπου βρίσκεται το δημαρχείο Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις στους δήμους και στις κοινότητες, οι οποίες θα διαβιβαστούν στην Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας, ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης.
Επίσης η Λαφίνα είναι αποκλεισμένη καθώς το "ρέμα" έκοψε στην μέση τον δρόμο στις "κήπς" όπου οι πέτρες που κατέβασε έφραξαν τα κιούγκια και το νερό ξήλωσε το οδόστρωμα .
Στο Καπρό η γέφυρα στου "Μπουργάνη" από την μεριά της Λαφίνας ( όπου το νερό έφτασε μέχρι πάνω ) , κόπηκε στην μια της άκρη .
e-enimerosi .

Δεν υπάρχουν σχόλια: