Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Οχι έργο δεν θα δούμε . . . . . . θα πληρώσουμε και από πάνω τις μα_ _ _ _ _ ς των άλλων .

Οριστικά στα 15 εκ. ευρώ οι οφειλές του δ. Πύλης .

Παραδόθηκε στον δήμαρχο κ. Κώστα Κουφογάζο το πόρισμα της επιτροπής απογραφής .
Στο ύψος των 15 εκατομμυρίων ευρώ έκλεισε τελικά το συνολικό χρέος του διευρυμένου δήμου Πύλης.
Η επιτροπή απογραφής παρέδωσε την κατάσταση με τις καταγεγραμμένες οφειλές, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία του διευρυμένου δήμου Πύλης, στον πρόεδρό της, αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Σουφλιά, ο οποίος με τη σειρά του, την παρέδωσε στον δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Κουφογάζο.
Σήμερα στη 1 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή η οποία αποτελείται από τον κ. Κουφογάζο και τους έξι αντιδημάρχους κυρίους Νίκο Τόλια, Θανάση Πλαβό, Γιάννη Κουτσονάσιο, Βάιο Πάλλα, Γιάννη Σουφλιά και Ηλία Λαμπρογιώργο προκειμένου να συζητήσουν για τα οικονομικά δεδομένα του δήμου Πύλης σε συνάρτηση με τον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό και το επίσης υπό κατάρτιση πρόγραμμα τεχνικών έργων.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τα δεδομένα που συνέλεξε η επιτροπή απογραφής, οι συνολικές οφειλές του δήμου Πύλης (δάνεια, ανεξόφλητα τιμολόγια, οφειλές σε έργα κλπ), ανέρχονται στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Σουφλιάς, η μερίδα του λέοντος στη διαμόρφωση του συνολικού ποσού των οφειλομένων, συνεισφέρουν οι πρώην δήμοι Πιαλείων και Αιθήκων. Οι οφειλές από τους υπόλοιπους πρώην δήμους, Πύλης, Γόμφων, Πινδέων και τις πρώην κοινότητες Νεράιδας και Μυροφύλλου είναι μικρότερες.
Το συγκεκριμένο ποσό αφορά οφειλές που μπορούν να καταγραφούν, γιατί όπως τόνισε ο κ. Σουφλιάς, υπάρχουν ατιμολόγητα έργα τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στο συνολικό ύψος της οφειλής το οποίο μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω.
Όπως ανάφερε για μία ακόμη φορά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, η μεγαλύτερη δυσκολία στην απογραφή εντοπίστηκε στη δημοτική ενότητα Αιθήκων καθότι δεν υπάρχουν πλήρεις τίτλοι ιδιοκτησίας ή δεν υπάρχουν καν τίτλοι, για δημοτική περιουσία, παρά μόνο η προφορική παράδοση. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, αξιοποιήθηκαν μαρτυρίες από πρώην κοινοτάρχες, γραμματείς κοινοτήτων κλπ, για να συμπεριληφθούν στη συνολική περιουσία του διευρυμένου δήμου Πύλης, εκτάσεις οι οποίες μαρτυρούνται ως δημοτικές (πρώην κοινοτητικές).
Η διαδικασία
Μετά τη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, αναμένεται να οριστούν, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης, ορκωτοί λογιστές, ενώ στην πορεία θα συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή και αμέσως μετά το δημοτικό συμβούλιο για την επίσημη παραλαβή της δημοτικής περιουσίας από το νέο, διευρυμένο δήμο Πύλης.
Η ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: