Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε . . . .

Συγκερασμός προβλημάτων και δυνατοτήτων . 


Ο συγκερασμός επίλυσης προβλημάτων και δυνατοτήτων που υπάρχουν επιχειρείται από τον δήμο Πύλης, καθώς τα ζητήματα που χρήζουν λύσης είναι πολλά, όμως η εισροή πόρων από την πολιτεία δεν είναι ανάλογη.
Οι αντιδήμαρχοι Πύλης Νίκος Τόλιας και Αθανάσιος Πλαβός, επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου του Δήμου, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και μηχανικοί, βρέθηκαν χθες στην Δημοτική Ενότητα (ΔΕ) Νεράιδας, πρώην Κοινότητα, επισκεπτόμενοι όλα τα χωριά της περιοχής, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων πάσης φύσεως που υπάρχουν εκεί και την άμεση επαφή με τους κατοίκους.
Έγιναν αποδέκτες πολλών αιτημάτων, κάποια από τα οποία είναι επείγοντα, τόσο από τους κατοίκους, όσο και από τους προέδρους των ΤΣ (Τοπικών Συμβουλίων), με τους οποίους ήρθαν σε επαφή.
Κοινή αντίληψη όλων είναι η ανάγκη επίλυσης των ζητημάτων που έχουν προκύψει ή προκύπτουν στην περιοχή, ώστε αφενός να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των δημοτών εκεί και αφετέρου να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης.
Ωστόσο, οι δύο αντιδήμαρχοι, εξήγησαν στους κατοίκους της ΔΕ Νεράιδας, ότι υπάρχει η βούληση της Δημοτικής Αρχής για παροχή κάθε δυνατής στήριξης στην περιοχή, όμως οι πόροι είναι περιορισμένοι, όπως σε όλους τους δήμους εξάλλου, διότι υπάρχουν δραστικές περικοπές των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ από την πολιτεία, ενώ παράλληλα υπάρχει η ανάγκη εξυπηρέτησης χρεών που "κληρονομήθηκαν" από τους Καποδιστριακούς αυτοδιοικητικούς φορείς, που σημαίνει πως ανάλογα περιορισμένες είναι και οι δυνατότητες παρέμβασης του Δήμου. Οπότε, τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, θα ιεραρχηθούν και ο δήμος Πύλης, ακόμη και με δικά του μέσα, θα προσπαθήσει να επέμβει όπου είναι δυνατό, βοηθώντας τους κατοίκους και την περιοχή.
Πρωινός Λόγος Τρικάλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: