Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Θετικές προοπτικές για το δρόμο Πύλης – Μουζακίου .

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κ. Κώστας Κουφογάζος φιλοδοξεί να τον εντάξει στο ΕΣΠΑ .
Άμεση προτεραιότητα είναι για τον δήμο Πύλης η ένταξη του δρόμου προς Μουζάκι στο ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για ένα έργο που φιλοδοξεί η δημοτική αρχή Πύλης να εντάξει στο ΕΣΠΑ. Όπως δήλωσε στην ΕΡΕΥΝΑ ο δήμαρχος κ. Κώστας Κουφογάζος ήδη είχε τις σχετικές διαβουλεύσεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό ο οποίος έδειξε θετικός στη συγκεκριμένη προοπτική.
Ο συγκεκριμένος δρόμος προέκυψε λόγω του ΣΜΑ Πύλης. Ως γνωστόν, στην περιοχή λειτουργεί Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), ο οποίος εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή. Μόνο που το υπάρχον οδικό δίκτυο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προέκυψαν μετά τη λειτουργία του ΣΜΑ. Για παράδειγμα, η μεταφορά των απορριμμάτων θα επιβαρύνει τόσο την τοπική κοινότητα Παλαιομοναστήρου μέσα από την οποία διέρχονται τα απορριμματοφόρα, όσο και την εθνική οδό Τρικάλων – Άρτας. Για να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών μέσω της ΠΑΔΥΘ Α.Ε.
Εκπονήθηκε μελέτη για την κατασκευή ενός περιφερειακού δρόμου που θα συνδέει την Πύλη με το Μουζάκι, παρακάμπτοντας το Παλαιομονάστηρο. Ο δρόμος θα διέρχεται από το πίσω μέρος του Παλαιομονάστηρου προκειμένου να μην επιβαρύνεται περιβαλλοντικά το συγκεκριμένο χωριό. Τα απορριμματοφόρα θα διέρχονται μέσω αυτού και θα καταλήγουν στο Σταθμό Συγκέντρωσης Απορριμμάτων, έξω από την Πύλη.
Ο προϋπολογισμός του έργου .
Ο επικαιροποιημένος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.400.000 ευρώ.
Ενώνει και δύο τουριστικές περιοχές…
Ο συγκεκριμένος δρόμος μπορεί να προωθείται για την εξυπηρέτηση του ΣΜΑ, η σημασία του όμως τον ξεπερνά… Είναι γνωστή η πρόθεση των δύο δημάρχων Πύλης κ. Κώστα Κουφογάζου και Μουζακίου κ. Γιώργου Κωτσού να ενώσουν τουριστικά τις δύο περιοχές, οπότε η διευκόλυνση της μετακίνησης των επισκεπτών από την περιοχή του Μουζακίου και της Αργιθέας, προς τον ορεινό όγκο των Τρικάλων και αντίστροφα, αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα προς αυτόν το σκοπό.
Η ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: