Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πράξη συμπαράστασης . . . . . . .

O Πάνος Μπανούζας Θα ξαναβγεί στις πλαγιές της Καπριάτσας . Γενναία η πράξη του Περικλή Τσάκαλου .
Όπως είχε δηλώσει μέσα από την ιστοσελίδα www.dovroi.gr ο Αετιώτης Περικλής Γ. Τσάκαλος, από το Βανκούβερ του Καναδά όπου ζει μόνιμα, έκανε πράξη την υπόσχεσή του κι έστειλε στο διαχειριστή του dovroi.gr Δημήτρη Τσάκαλο τα 500 δολάρια Καναδά (400 ευρώ) για την ενίσχυση του Πάνου Μπανούζα λόγω της καταστροφής που έπαθε το κοπάδι του και οι σταβλικές του εγκαταστάσεις τον περασμένο Δεκέμβρη.
Ο Δημήτρης Τσάκαλος σε συνεννόηση με το δωρητή Περικλή Τσάκαλο και το Θανάση Καλαντζή από τη Μεσοχώρα, υποψήφιο Δήμαρχο Πύλης με το Κ.Υ.Μ.Α. στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και διαχειριστή της ιστοσελίδας www.mesochoranet.gr στην πρόταση – πρόσκληση του οποίου ανταποκρίθηκε ο Περικλής Τσάκαλος, αποφασίσαμε:
--- Με τα 400 ευρώ του Περικλή Τσάκαλου να αγοράσουμε ανάλογα παραγωγικά πρόβατα ή γίδια και τις ημέρες του Πάσχα να τα παραδώσουμε στην Καπριάτσα στον πληγέντα συνδημότης μας Πάνο Μπανούζα.
--- Να καλέσουμε με το δημοσίευμά μας αυτό το δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Κουφογάζο, τους πρόεδρους των τοπικών κοινοτήτων των ορεινών χωριών μας, τους προέδρους και τα διοικητικά των συλλόγων Παχτουρίου και Αετού, τα ΜΜΕ και όλους όσους επιθυμούν να δουν πόσο σκληρά ζει εκεί στην Καπριάτσα ο αγαπητός μας Πάνος.
--- Να ζητήσουμε από κάθε αρμόδιο να ενεργήσει ώστε να αποκτήσει και η Καπριάτσα, αυτό που δικαιούται κάθε πολίτης, αμαξιτό δρόμο πρόσβασης.
Τους καλούμε για να δουν όλοι τους από κοντά πόσο σκληρό είναι το ίδιο το κράτος το οποίο στερεί τον αυτοκινητόδρομο από τον πολίτη Πάνο Μπανούζα και τον υποχρεώνει να κουβαλάει στην πλάτη του τις ζωοτροφές του περνώντας από μια επικίνδυνη πεζογέφυρα . Κι όλα αυτά στην εποχή των Ευρωπαϊκών πακέτων, του «Καποδίστρια», του «Καλλικράτη» και όχι μόνο.
Ο Περικλής Τσάκαλος από το Βανκούβερ του Καναδά έκανε μία γενναία πράξη. Ευχόμαστε η πράξη αυτή του Περικλή Τσάκαλου να μας αφυπνίσει όλους μας. Να μας κάνει πιο ευαίσθητους και πιο δραστήριους σε ό,τι αφορά την ανάγκη των συν-ανθρώπων μας.
Ευχόμαστε η πράξη αυτή του ξενιτεμένου συνδημότη μας να συγκινήσει και τους έχοντες την εξουσία. Ας κοιτάξουν κι αυτοί γύρω τους, ας ρίξουν μια ματιά μέχρι την Καπριάτσα να δουν και εκεί πώς κυλούν οι ατέλειωτοι χειμώνες του πολίτη Πάνου Μπανούζα τον οποίο καλούνται να υπηρετήσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: