Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Στα Τρίκαλα η ΠΑΣΕ για Αχελώο .

Στα Τρίκαλα η ΠΑΣΕ για Αχελώο



Την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στη νομαρχία Τρικάλων θα συνεδριάσει η εκτελεστική γραμματεία της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για το θέμα του Αχελώου.
Η προσωρινή αναστολή εργασιών στα έργα μερικής εκτροπής θα τεθεί επί τάπητος, ενώ θα αποφασιστούν και οι επόμενες μελλοντικές κινήσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕ, νομάρχη Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο τέσσερα είναι τα βήματα που θα ακολουθηθούν από εδώ και στο εξής.
Το πρώτο έχει να κάνει με την εξάντληση των δικαστικών δυνατοτήτων για ανάκληση της απόφασης αναστολής. Από εκεί και έπειτα θα ενταθεί η για την άμεση προκήρυξη των μελετών σύνταξης των διαχειριστικών σχεδίων των λεκανών Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Το τρίτο βήμα και ιδιαίτερα σημαντικό, έχει να κάνει με την απαίτηση κατηγορηματικής δέσμευση της κυβέρνησης, ότι έχει την ισχυρή πολιτική βούληση για την ολοκλήρωση του έργου και ότι θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για την επανέναρξη των εργασιών και αποπεράτωσή του.
Τέλος η ΠΑΣΕ θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προετοιμασίας για την νομική υποστήριξη της αναγκαιότητας της ολοκλήρωσης των έργων και την αντίστοιχη επιχειρηματολογία για κάθε ένα από τα δεκατέσσερα προδικαστικά ερωτήματα, που έθεσε το ΣτΕ, κατά τη συζήτησή τους στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Πηγή : Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: