Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ελευθεροτυπία . . . . . και tvxs .

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010
Αστυνομική αυθαιρεσία στα γεροντάκια της Μεσοχώρας
Αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος των κατοίκων της Μεσοχώρας Τρικάλων καταγγέλλει με επιστολή της προς τα ΜΜΕ η μη κυβερνητική οργάνωση «Αχελώος Ρους», επισημαίνοντας για πολλοστή φορά πως δεν θα επιτρέψει την κτηματογράφηση της Μεσοχώρας για τη δημιουργία του φράγματος της ΔΕΗ.
«Απαράδεκτη, προκλητική και αυθαίρετη», χαρακτηρίζει τη δράση της αστυνομίας η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αχελώος Ρους» Σύμφωνα με την καταγγελία, τον περασμένο Μάρτιο, κάτοικοι της Μεσοχώρας εμπόδισαν τους κτηματογράφους να μπουν στο χωριό και να κτηματογραφήσουν την περιοχή, καταγγέλλοντας παράλληλα την πολιτεία ότι προσπαθεί να τους ξεσπιτώσει.
Για την «αντίσταση των κατοίκων» η Αστυνομία προχώρησε σε αυτεπάγγελτη δίωξη δεκάδων κατοίκων για... «παρεμπόδιση της κυκλοφορίας».
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διαδικασίας την περασμένη Κυριακή εμφανίστηκε στη Μεσοχώρα περιπολικό της αστυνομίας με δυο ένστολους, οι οποίοι περίμεναν να τελειώσει η λειτουργία της Κυριακής. Στη συνέχεια, γυρίζοντας από καφενείο σε καφενείο ζήτησαν από κατοίκους να απολογηθούν δημόσια, παρουσία των θαμώνων, για το περιστατικό του περασμένου Μαρτίου.
Συνολικά κατέθεσαν 10 άνδρες και γυναίκες, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι.
Η οργάνωση χαρακτηρίζει τη δράση της αστυνομίας «απαράδεκτη, προκλητική και αυθαίρετη, αφού καταστρατηγεί τα ανθρώπινα και δικονομικά δικαιώματα των κατοίκων. Παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα καθώς και το δικαίωμα στην τήρηση της διαδικασίας και της νομικής προστασίας».
KAI . . . στο tvxs .
Σκηνές της ενδόξου χωροφυλακής του 1960 εκτυλίχθηκαν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στη Μεσοχώρα Τρικάλων που εδώ και χρόνια αντιτίθεται στην εκτροπή του Αχελώου και την καταβύθιση του χωριού. Δεκάδες κάτοικοι, κυρίως ηλικιωμένοι, διώκονται για παρεμπόδιση κυκλοφορίας μετά τις κινητοποιήσεις του περασμένου Μαρτίου.
Η παρεμπόδιση είχε σημειωθεί σχεδόν ένα χρόνο πριν, όταν κάτοικοι της Μεσοχώρας που αγωνίζονται για την διάσωση του χωριού, εμπόδισαν τους κτηματογράφους να μπουν στο χωριό και να κάνουν κτηματογράφηση, διαμαρτυρόμενοι όπως έλεγαν τότε, για την πρόθεση της Πολιτείας να τους ξεσπιτώσει, καταβυθίζοντας το χωριό τους και χωρίς να έχει πάρει το ελάχιστο μέτρο για την αποκατάσταση τους.
Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη δίωξη των κατοίκων του χωριού και την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας προχώρησε σε μια πρωτοφανή διαδικασία.
Αυτοί θα μας ξετοπύσουν με το έτσι θέλω . . . .
Και περιμένουμε και ορεινό δήμο ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: