Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Μαγκριώτης : Έργα στη Θεσσαλια ΝΑΙ , εκτροπή Αxελώου ΟΧΙ ;


Καμία αναφορά στο έργο εκτροπής του Αχελώου δεν έκανε ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γ. Μαγκριώτης στην χθεσινή έναρξη εργασιών του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Καρδίτσας.
Το κυβερνητικό στέλεχος, η έλευση του οποίου δημιούργησε προσδοκίες στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας, τόσο στην ομιλία του όσο και σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους της γειτονικής πόλης δεν έκανε καμία αναφορά στο έργο. Απλά περιορίστηκε να πει ότι «η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τη Θεσσαλία να ερημοποιηθεί» χωρίς όμως να διευκρινίσει τον τρόπο και αν τελικά η εκτροπή του Αχελώου περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της προς την κατεύθυνση αυτή. Μια τοποθέτηση που έρχεται να ενισχύσει την ομιχλώδη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο έργο και προκαλεί πολλά ερωτηματικά για την πολιτική βούληση που υπάρχει.
«Θέλω να επαναλάβω τη δέσμευση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την ερήμωση της Θεσσαλίας. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό είμαστε βέβαιοι πως σύντομα η Θεσσαλία θα επανακτήσει τη δυναμική αλλά και βιώσιμη ανάπτυξη της αγροτικής της οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκριώτης και ανακοίνωσε ότι από το υπουργείο Περιβάλλοντος δημοπρατήθηκαν και θα ολοκληρωθούν σε δώδεκα μήνες τα διαχειριστικά σχέδια που επιβάλει η οδηγία 60/2000.
«Μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό σύντομα η Θεσσαλία θα ανακτήσει την παραγωγική δυναμική της» κατέληξε.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα τόνισε ότι «στις άμεσες προτεραιότητές μας η επιτάχυνση, ο σχεδιασμός και η χρηματοδότηση της κατασκευής απαραίτητων έργων υποδομής, όπως η κατασκευή του Ε65 που θα συνδέει την ΠΑθΕ με την Εγνατία Οδό και η βελτίωση της εθνικής οδού Καρδίτσας-Τρικάλων». Το αναπτυξιακό συνέδριο της Καρδίτσας ολοκληρώνεται αύριο.

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010, 17:53 από E-enimerosi .

Δεν υπάρχουν σχόλια: