Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

"Όχι" στην κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Πύλης και Φαρκαδόνας .

Υπομνήματα, παραστάσεις διαμαρτυρίας και δηλώσεις διαμαρτυρίας, στα φημολογούμενα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. στην Πύλη και στην Φαρκαδόνα  . Έντονη παραμένει η ανησυχία των Τρικαλινών, στο ενδεχόμενο κατάργησης των Δ.Ο.Υ. Πύλης και Φαρκαδόνας.
Οι δήμαρχοι Φαρκαδόνας και Πύλης κ. Χρ. Τόλιος και Κ. Κουφογάζος αντίστοιχα, έστειλαν τις τελευταίες μέρες ψηφίσματα, υπομνήματα και αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων προς το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο δήμαρχος Πινδέων κ. Απόστολος Παντέρας, προτείνει με τη σειρά του την αποστολή υπομνήματος για την ΔΟΥ Πύλης, το οποίο θα υπογράφουν όλοι οι Δήμαρχοι της περιοχής, όπως επίσης και οι επαγγελματίες.

Για "λαθεμένες εισηγήσεις" μιλούν στην Πύλη .
Αντίδραση υπήρξε άμεσα και από τον δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Κουφογάζο, ο οποίος σημειώνει στο υπόμνημα του προς τον Υπουργό Οικονομικών ότι η επαναλειτουργία της αναβαθμισμένης Δ.Ο.Υ. στην Πύλη, στις 6 Νοεμβρίου 2007, αποτέλεσε θετικότατη εξέλιξη στην περιοχή και σχολιάζει: "Εάν (όπως φημολογείται) έχετε καταλήξει στο τελικό σχέδιο "Αναδιοργάνωση των Δ.Ο.Υ" που προβλέπει και την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Πύλης, με σκοπό να επιτευχθεί εξοικονόμηση πόρων, οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι θα κάνετε μεγάλο λάθος στην περίπτωση που μας αφορά:
Α. Θα ταλαιπωρήσετε χιλιάδες κατοίκους της ορεινής περιοχής της Δυτικής Θεσσαλίας, που εξυπηρετούνται από την συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ.
Β. Θα υποβάλλετε σε μεγάλες δαπάνες τους πολίτες, οι οποίοι θα "τρέχουν" εκατοντάδες ή στην καλύτερη περίπτωση δεκάδες χιλιομέτρων ταλαιπωρίας και εξόδων για να εξυπηρετηθούν.
Γ. Θα στερήσετε μια ολόκληρη περιοχή από μια υπηρεσία που βοήθησε στο μέγιστο βαθμό την έννοια της αποκέντρωσης και της ανάπτυξης που είναι το ζητούμενο για το νομό μας.
Δ. Προκαλείτε το κοινό αίσθημα της απόλυτης αδικίας των φορέων και των κατοίκων της περιοχής μας, που της στερείτε μια υπηρεσία, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια όλων μας για τις ενέργειές σας.
Ε. Εφαρμόζετε για μια ακόμη φορά τη λογική του "ράβε ξήλωνε" δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές μας κοινωνίες, σε πείσμα των ωφελούμενων πολιτών μας, μια και η μόλις τριών ετών αναβαθμισμένη Δ.Ο.Υ. Πύλης, έρχεται να "συνθλιβεί" σε λαθεμένες εισηγήσεις".
Προσθέτει δε, ότι δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη, οι "όποιες λαθεμένες εισηγήσεις των τεχνοκρατών υπαλλήλων".
Άμεση ήταν η κινητοποίηση και του δημάρχου Πινδέων κ. Απόστολου Παντέρα, ο οποίος με επιστολή του προς τον δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Κουφογάζο, τον καλεί να στείλουν τεκμηριωμένο υπόμνημα για την αναγκαιότητα παραμονής της Δ ΟΥ, το οποίο να είναι υπογεγραμμένο από τους πέντε Δημάρχους και δύο Προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου Πύλης, καθώς και από τους εμπορικούς συλλόγους και τα επαγγελματικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στο νέο Δήμο Πύλης.
Πήγη : Τρικαλινά Νέα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: