Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Μόνο στο Μυρόφυλλο έχουμε ζημιές και αυξημένες ανάγκες ; Στην πρώην διευρυμένη δεν κουνιέτε φύλλο . . . . .

Πυρετώδεις προετοιμασίες στον δήμο Πύλης .

Μπαράζ επαφών με απερχόμενους και εκλεγμένους έχει ο δήμαρχος κ. Κώστας Κουφογάζος – Συγκεκριμένες αρμοδιότητες επιφυλάσσει για τον κ. Γιώργο Ράπτη .
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι ενημερωτικές συναντήσεις του δημάρχου Πύλης κ. Κώστα Κουφογάζου με απερχόμενους δημάρχους της περιοχής, αλλά και με εκλεγέντες συμβούλους.
Ο ίδιος έχει ήδη συναντηθεί με τους απερχόμενους δημάρχους Αιθήκων κ. Κώστα Μπατατόλη (θα έχει νέα συνάντηση και σήμερα) και Γόμφων κ. Νίκο Παλλαντζά (την περασμένη εβδομάδα) με τους οποίους είχαν συνεργασία για τα δεδομένα των δήμων τους ενόψει της συνένωσής τους, με το νέο δήμο Πύλης. Ανάλογες συνεργασίες θα ακολουθήσουν με τους δημάρχους Πιαλείων κ. Χρήστο Μάμαλη, Πινδέων κ. Απόστολο Παντέρα και τους κοινοτάρχες Νεράιδας κ. Ηλία Καραγιώργο και Μυροφύλλου κ. Γιώργο Ράπτη. Πέραν των διαπροσωπικών επαφών, ο κ. Κουφογάζος έχει ήδη αποστείλει στις έδρες των υπό συγχώνευση δήμων και κοινοτήτων επιστολή με την οποία ζητά πλήρη ενημέρωση για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, το προσωπικό και τα οικονομικά δεδομένα των ΟΤΑ.
Αρμοδιότητες στον Γ. Ράπτη .
Ο κ. Κουφογάζος έχει ήδη καταλήξει στην εκχώρηση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στο νυν πρόεδρο της Κοινότητας Μυροφύλλου κ. Γιώργο Ράπτη ο οποίος εξελέγη πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου. Λόγω της γεωγραφίας και των αυξημένων αναγκών της περιοχής του Μυροφύλλου που επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα από τις καταστροφές που προκάλεσε η νεροποντή, ο κ. Κουφογάζος προτίθεται να εκχωρήσει συγκεκριμένες αρμοδιότητες στον κ. Ράπτη με εύρος ευθύνης την πρώην κοινότητα Μυροφύλλου προκειμένου να αντιμετωπιστούν επαρκέστερα οι τοπικές ανάγκες.
Τις αρμοδιότητες αυτές θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του, εντός των επόμενων ημερών σε συνάντηση που θα έχουν οι δύο αυτοδιοικητικοί, στην Πύλη.
Διαβουλεύσεις και με την ομάδα . 
Ο δήμαρχος Πύλης δεν έχει μόνο διαβουλεύσεις με τους απερχόμενους αιρετούς, αλλά και με τους εκλεγμένους του συνδυασμού του, προκειμένου να καταλήξει στις αποφάσεις του, ως προς τις έξι αντιδημαρχίες που προβλέπονται για τον διευρυμένο δήμο, αλλά και για τις υπόλοιπες θέσεις ευθύνης. Ο ίδιος, προτίθεται να αξιοποιήσει τους συνεργάτες του, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, αλλά και με γεωγραφικά κριτήρια ισόρροπης εκπροσώπησης. Πάντως, ο ίδιος, δηλώνει ικανοποιημένος διότι όπως τονίζει σε συνεργάτες του, «δεν έχει γκρίνιες» καθώς οι συζητήσεις γίνονται σε πνεύμα ειλικρίνειας και συνεννόησης.
Η ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: