Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Σε επιφυλακή τέθηκε η Πολιτική Προστασία του Νομού Τρικάλων .

Κύμα κακοκαιρίας το Σάββατο στα Τρίκαλα . 

Με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η ΕΜΥ προειδοποιεί για κύμα κακοκαιρίας, που θα ξεκινήσει το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν αρχικά στις βόρειες περιοχές της Ηπείρου ....και βαθμιαία στην υπόλοιπη Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και τα νησιά του Ιονίου κυρίως την νύχτα.
Αύριο από τις πρωινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στη Δυτική Πελοπόννησο, την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλία (κυρίως την Δυτική και Βόρεια), το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και προς το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου κυρίως στα βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.
Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία από το απόγευμα του Σαββάτου και από τα Δυτικά και έτσι αργά το βράδυ του Σαββάτου τα ισχυρά φαινόμενα θα περιορισθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και εκεί θα εξασθενήσουν γρήγορα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αύριο στη Δυτική και την Βόρεια Ελλάδα, ενώ την Κυριακή προβλέπεται σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα. Νέα άνοδος του υδράργυρου προβλέπεται από την Δευτέρα που θα συνεχιστεί με περαιτέρω άνοδο την Τρίτη.
Εν το μεταξύ . . .
Σε επιφυλακή έθεσε το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, την Πολιτική Προστασία του Νομού Τρικάλων.
Ηδη ενημερώθηκαν για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα οι ΟΤΑ και οι εμπλεκόμενοι Φορείς, και βρίσκεται σε ετοιμότητα ο μηχανισμός.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν ισχυρά καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες στα Τρίκαλα και χιόνια στα πολύ ορεινά σημεία του Νομού.
trikalanews.

Δεν υπάρχουν σχόλια: