Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Υπουργέ . Μετά την Γκρόπα δεν υπάρχει μόνο το φράγμα της Μεσοχώρας . Υπάρχουν και άνθρωποι ! ! ! ! !

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό κ. Μαγκριώτη
Μάθαμε ότι θα έρθετε στα μέρη μας για να εγκαινιάσετε ένα σημαντικό έργο για μας τους κατοίκους της ορεινής περιοχής Μεσοχώρας – και όχι μόνο – έργο, την σήραγγα της Γκρόπας.
Όμως Κύριε Υπουργέ, για μας τους κατοίκους του συνοικισμού Φορτώσι στη Μεσοχώρα, αυτά τα εγκαίνια μας πληγώνουν, μας στεναχωρούν και θίγουν την αξιοπρέπειά μας. Θέλουμε με την παρούσα ανοιχτή επιστολή-διαμαρτυρία να σας ενημερώσουμε ό,τι:
α) Ζούμε στο Φορτώσι εδώ και αιώνες, μεγαλώνοντας τα παιδιά και τα εγγόνια μας
β) ποτέ ο Οικισμός αυτός δεν απέκτησε μόνιμο δρόμο, γέφυρα και ηλεκτρικό ρεύμα, αν και απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από την Μεσοχώρα !!! Δεν φρόντισαν για αυτό, ούτε η Πολιτεία, ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση
γ) Από την πλημμύρα στις 26 Νοεμβρίου καταστράφηκε και ο χωματόδρομος που συνδέει τον οικισμό μας με την Μεσοχώρα.
Είμαστε 27 μέρες αποκλεισμένοι από τον έξω κόσμο χωρίς τηλέφωνο, ρεύμα, προμήθειες για μας και τα ζωντανά μας.
Τα επανειλημμένα διαβήματα μας στους αρμόδιους τόσο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, όσο και του Δήμου, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε με κίνδυνο της ζωής μας, ηλικιωμένοι άνθρωποι να κουβαλάμε στην πλάτη τις τροφές για μας τους ίδιους και για τα ζωντανά μας.
Κύριε Υπουργέ,
Δεν εκλιπαρούμε και δεν ζητιανεύουμε. Είμαστε υπερήφανοι άνθρωποι, που διαλέξαμε να συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο μας. Μην μας κάνετε όμως να ντρεπόμαστε, και να νοιώθουμε σαν Έλληνες δεύτερης διαλογής.
Απαιτούμε από την Πολιτεία να κάνει, όπως έχει υποχρέωση, τα αυτονόητα και για μας. Να μας φτιάξει δρόμο, γέφυρα και να μας βάλει ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι δικαίωμα για κάθε Έλληνα πολίτη και υποχρέωση της Πολιτείας. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, γιατί δεν αντέχουμε άλλο τον εμπαιγμό. Μην μας αναγκάζετε να διαμαρτυρηθούμε με τρόπους που δεν μας αρέσουν.
Κύριε Υπουργέ,
Αν η χώρα μας είναι σε τόσο άθλια οικονομική κατάσταση που δεν έχει τέσσερα-πέντε χιλιάρικα για να ανοίξει για τον δρόμο μας, ας μην κάνατε τα σημερινά εγκαίνια και ας δίνατε τα έξοδα αυτής της τελετής για να αποκτήσουμε και εμείς το αγαθό της ελεύθερης και ασφαλούς πρόσβασης στον υπόλοιπο κόσμο. Για να μπορέσουν τα παιδιά μας να μας επισκεφτούν τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Ίσως τότε να έγραφε η ιστορία καλύτερα λόγια για σας. Διαφορετικά, οι σημερινές σας πανηγυρικές φωτογραφίες, γρήγορα θα ξεθωριάσουν και θα μαυρίσουν.
Οι Κάτοικοι από το Φορτώσι Τρικάλων
22 Δεκεμβρίου 2010 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: