Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Εδώ δεν έχουν λεφτά να αλλάξουν τις λάμπες , σιγά μην κοιτάξουν τους δρόμους . Χειμώνας είναι , ποιός θα περάσει . . . .

Εντός της εβδομάδας θα υποβληθεί το αίτημα” .

 Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υποβληθεί το αίτημα για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στον Νομό, όπως έκανε γνωστό, χθες, ο υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Στιόφας.
Παράλληλα, ο κ. Στιόφας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ενημέρωση που είχε, σχετικά με τις ζημιές που σημειώθηκαν στον Νομό, λέγοντας ότι «το Σάββατο το πρωί ενημερώθηκα από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ότι υπάρχουν προβλήματα στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων».
Όπως υπογράμμισε «εμείς ενημερώσαμε για το εθνικό δίκτυο που είναι από Τρίκαλα μέχρι Νεραϊδοχώρι, τη ΔΕΣΕ, όπου ήταν πάνω μηχανήματα και καθάριζαν το εθνικό δίκτυο». Στη συνέχεια, γνωστοποίησε ότι είναι σε συνεργασία με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας, , ενώ αναμένουν να γίνουν οι καταγραφές των ζημιών, «γιατί ο νόμος 2576 και το άρθρο 10, λέει ότι πρέπει να γίνει οριοθέτηση της περιοχής. Και αυτό γίνεται μετά από καταγραφή των ζημιών και εντάσσεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης όπου απαιτείται υποβολή σχετικού αιτήματος από την Ν.Α. προς το ΥΠΕΧΩΔΕ. Εμείς, λοιπόν, περιμένουμε αυτή την καταγραφή των ζημιών για να τη διαβιβάσουμε στο υπουργείο και να διαβεβαιώσουμε για τις ζημιές που έγιναν». Ενώ, πρόσθεσε ότι χρειάζεται μια διαδικασία. «Νομίζω ότι εντός της εβδομάδας θα υποβληθεί το αίτημα στην Περιφέρεια και θα το διαβιβάσουμε. Η Περιφέρεια δεν εμπλέκεται στην αποκατάσταση των ζημιών. Άλλωστε η χρηματοδότηση θα δοθεί στην Νομαρχία», υπογράμμισε.
Ολοκληρώνεται η διαδικασία .
Από την πλευρά του, ο νομάρχης Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, μιλώντας  για το στάδιο, στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία καταγραφής των ζημιών σημείωσε ότι θα έχει ολοκληρωθεί, το αργότερο έως και αύριο. Σύμφωνα με τον κ. Βλαχογιάννη, μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή και συμπληρωθεί ο φάκελος, τότε θα αποσταλεί αμέσως στα αρμόδια Υπουργεία. Κληθείς να σχολιάσει τα όσα δήλωσε, ο υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Στιόφας, ότι ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου για την κατάσταση, ο Νομάρχης Τρικάλων τόνισε, χαρακτηριστικά: «Για την Φαρκαδόνα που ενημερώθηκαν νωρίς τι έκαναν; Πόσος αποζημιώσεις έστειλαν για την Φαρκαδόνα, διότι άκουσα ότι θα δοθούν και αποζημιώσεις;».
Πάντως, όπως υπογράμμισε μόνον η γέφυρα που κατέρρευσε στο "Γκολφάρι" στοιχίζει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.
Πρωινός Λόγος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: