Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

12.952.184 ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Πύλης .

Διαφορετικές προσεγγίσεις επ’ αυτού από συμπολίτευση και αντιπολίτευση . 


Στο ποσό των 12.952.184 ευρώ ανέρχεται το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Πύλης που εγκρίθηκε στην πρόσφατη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από τη ΣΑΤΑ και από εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Όσον αφορά τη ΣΑΤΑ ελήφθη υπόψη η ΣΑΤΑ του 2011. Ποσοστό 20% διατέθηκε συνολικά για έργα στο δήμο Πύλης τα οποία προτείνονται προς υλοποίηση. Από το υπόλοιπο 80%, το 50% διατίθεται για παλιές οφειλές και το υπόλοιπο 50% για καινούργια έργα στις δημοτικές ενότητες.
Επί του προγράμματος οι τοποθετήσεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης είναι από διαφορετικές αφετηρίες. Ο δήμαρχος, κ. Κουφογάζος αναφέρθηκε εκτενώς στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, στην ελλιπή χρηματοδότηση των δήμων από την κεντρική εξουσία, στα δάνεια και τις οφειλές που βαρύνουν το δήμο, στην κοινωνική πολιτική που καλείται να ασκήσει ο δήμος και κατέληξε ότι το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός συντάχθηκαν με ρεαλισμό και αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα του δήμου ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ένταξη έργων σε διάφορα προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ και άλλα.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παντέρας είπε ότι «το Τεχνικό Πρόγραμμα κινείται στη λογική των κατατμήσεων έργων αφού περιλαμβάνει πολλά μικροέργα στα όρια των αναθέσεων. Θα μπορούσαν να συνταχθούν μελέτες οι οποίες θα
περιλάμβαναν έργα της ίδιας κατηγορίας όπως είναι οι τσιμεντοστρώσεις, η κατασκευή μικρών τεχνικών, οι συντηρήσεις αγροτικών δρόμων, ώστε να δημοπρατηθούν και ο δήμος να έχει όφελος από τις εκπτώσεις των δημοπρασιών και ότι υπάρχει ένα γενικότερο ζήτημα που έχει σχέση με το δημοκρατικό προγραμματισμό το πώς δηλαδή αντιλαμβάνεται κανείς συνολικά την προοπτική και την πορεία του δήμου Πύλης. Δεν υπάρχει συνολική πρόταση για την ανάπτυξη του δήμου».
Ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κοτρώνης αναφέρθηκε στη γενικότερη οικονομική κατάσταση, στο γεγονός ότι έργα μεγάλα στην περίοδο της ύφεσης δεν είναι εύκολο να υλοποιηθούν, ότι είναι δύσκολο στον καθένα να διαχειριστεί την οικονομική κατάσταση και ότι θα είναι δύσκολο να συντηρηθούν ακόμα και παλιά έργα και κατέληξε ότι όσον αφορά τις κατατμήσεις των έργων μπορεί μ’ αυτόν τον τρόπο τα έργα να γίνονται πιο γρήγορα, μπορεί οι προθέσεις της δημοτικής αρχής να είναι καλές, όμως αυτός ο τρόπος υλοποίησης έργων τα προηγούμενα χρόνια δημιούργησε πολλά προβλήματα και πρότεινε να συνταχθούν μελέτες για της ίδιας κατηγορίας έργα και να δημοπρατηθούν.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Αρμάγος αναφέρθηκε στη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, ότι και ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι ενταγμένος στη λογική των μνημονίων διαρκείας.

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: