Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Τώρα ανακάλυψαν στον Δήμο Πύλης ότι αν και πεδινός , έχει 82% ορεινότητα .

Δυσβάσταχτο το κόστος του αποχιονισμού στο δ. Πύλης
Η δημοτική αρχή καλείται να πληρώσει περί τις 100.000 ευρώ μόνο για τα μισθωμένα μηχανήματα .


Προσδιορίστηκαν οι ώρες που απασχολήθηκαν τα ιδιωτικά μηχανήματα μισθωμένα από τον δήμο Πύλης για τον αποχιονισμό της περιοχής κατά τη χειμερινή περίοδο.
Συνολικά ο δήμος Πύλης πρέπει να πληρώσει 1.600 ώρες αποχιονισμού που κοστολογούνται από 45 μέχρι 60 ευρώ την ώρα ανάλογα το μηχάνημα και την περιοχή του αποχιονισμού. Πρόκειται, επομένως, για ένα κόστος της τάξης περί τις 100.000 ευρώ το οποίο είναι δυσβάσταχτο για τα οικονομικά δεδομένα του δήμου Πύλης.
Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος στις αρχές του μήνα, ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση. Υπενθυμίζεται ότι στην τότε επιστολή του ανέφερε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Στην παρούσα στιγμή αντιμετωπίζουμε σημαντικό πρόβλημα λειτουργίας στο δήμο μας. Το φετινό χειμώνα έχουμε υποστεί σοβαρό πλήγμα από τις έντονες χιονοπτώσεις επί ένα συνεχόμενο μήνα με ύψος χιονιού μέχρι τρία (3) μέτρα και βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή μας. Παρά την έντονη κινητοποίηση του μηχανισμού του δήμου μας, η κατάσταση που επικρατεί είναι αρκετά δύσκολη με συνέπεια δήμος και Πολιτεία να εισπράττουμε τη δυσαρέσκεια των πολιτών.
Στην περιοχή του δήμου μας, με δεδομένη την τεράστια έκταση των ορίων μας, την ορεινότητα του μεγαλύτερου τμήματος (ποσοστό 82%), σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα λειτουργίας του τουριστικού προϊόντος και της γεωργοκτηνοτροφίας, στο σύνολο των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αιθήκων - Πινδέων - Νεράιδας - Πύλης - Γόμφων - Μυροφύλλου και Πιαλείων, έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στα δίκτυα υποδομής (οδοποιίας, ύδρευσης, ρωγμές δημόσιων κτηρίων και υποχωρήσεις τοίχων αντιστήριξης, με προφανή κίνδυνο κατάρρευσης). Ακόμη και Κοιμητήρια Τοπικών Κοινοτήτων έχουν υποστεί καθίζηση με αποτέλεσμα την πρόκληση μακάβριου θεάματος.
Ο κ. Κουφογάζος για τους παραπάνω λόγους ζήτησε οικονομική στήριξη της τάξης των 250.000 ευρώ .

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: