Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ξεμπλοκάρει η ιστορία της Μεσοχώρας . . . . . . .

Τελειώνει της Μεσοχώρας !



Στην τελική ευθεία βρίσκεται η αποσύνδεση του φράγματος Μεσοχώρας από το συνολικό έργο της μερικής εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου.
Στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός ανέφερε ότι «εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να γίνει το έργο στη Μεσοχώρα. Έχουμε επενδύσει ένα ποσό που σχεδόν αγγίζει τα 400 εκ. ευρώ σε ένα σημαντικό έργο για την περιοχή και για εμάς. Έχει συνδεθεί με τον Αχελώο και τώρα πάει να γίνει αποσύνδεση αυτής της υπόθεσης. Από το υπουργείο μας έχουν πει ότι ελπίζουν μέσα στην άνοιξη να μπορέσει πραγματικά να ξεμπλοκάρει η ιστορία της Μεσοχώρας, η οποία είναι σχεδόν τελειωμένη».
«Για κραυγαλέο παράδειγμα αντιφατικότητας, αναποτελεσματικότητας και εθελοτυφλίας του ελληνικού δημοσίου για πάρα πολλά χρόνια» έκανε λόγο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, συμπληρώνοντας ότι «είναι ένα θέμα για το οποίο δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι κανείς περήφανος διαχρονικά». Υποστήριξε μάλιστα ότι «η ΔΕΗ θα αρχίσει σύντομα να αποσβαίνει τα κόστη που έχει επενδύσει στο συγκεκριμένο έργο».
Για να δούμε θα μείνουμε για μια ακόμη φορά στα ευχολόγια...
TAΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ  - e-enimerosi .

Δεν υπάρχουν σχόλια: