Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Καλό μήνα με καλά νέα ή καλές υποσχέσεις ; ; ; ;

«Πράσινο φως» για δύο γέφυρες στο δήμο Πύλης άναψε η Περιφέρεια Θεσσαλίας ικανοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες .
Το «πράσινο φως» για τις γέφυρες Αγίου Βησσαρίωνα και Γκολφαρίου εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Πύλης άναψε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Τα δύο συγκεκριμένα έργα κρίνονται ως επιλέξιμα από την Περιφέρεια η οποία τα εντάσσει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, οπότε εξασφαλίζεται η χρημαδότησή τους.
Το πρώτο έργο αφορά τη γέφυρα που θα αντικαταστήσει την παλαιά γέφυρα μίας κατεύθυνσης στον Πορταικό ποταμό, που συνδέει την Πύλη με τον Άγιο Βησσαρίωνα και τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής (Πιαλεία, Φιλύρα, Φήκη κ.α.), αλλά και με τον οδικό άξονα που οδηγεί στην Καλαμπάκα. Επομένως, θα συνδέσει τη δημοτική ενότητα Πιαλείων που αριθμεί περί τους 3.700 κατοίκους με την έδρα του νέου δήμου την Πύλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Η νέα γέφυρα είναι ένα απαιτητικό έργο, δεδομένου, ότι το συνολικό μήκος φτάνει τα 195 μέτρα. Σύμφωνα με τη μελέτη, το πλάτος του οδοστρώματος θα είναι 7 μέτρα, ενώ προβλέπεται και πεζόδρομος πλάτους 2 μέτρων.
Το εκτιμώμενο κόστος του έργου, μαζί με τους δρόμους πρόσβασης και τους κόμβους, αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Αγοραστός είχε δηλώσει κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο Πύλης ότι θα εξετάσει την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, πράγμα που πλέον υλοποιείται .



Το δεύτερο έργο αφορά τη γέφυρα Γκολφαρίου που κατέρρευσε τον Νοέμβριο του 2010 και η οποία αποτελούσε μέρος της οδικής σύνδεσης του Μυροφύλλου με τον υπόλοιπο Νομό και όχι μόνο . Η συγκεκριμένη γέφυρα στον Αχελώο ποταμό αποτέλεσε αντικείμενο διεκδίκησης από πλευράς τοπικής Κοινότητας Μυροφύλλου η οποία πλέον έχει θετική κατάληξη.
Οι λεπτομέρειες και για τα δύο έργα (χρόνος δημοπράτησης, ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά) αναμένονται με ενδιαφέρον καθότι, όπως ήδη αναφέραμε, πρόκειται για έργα μεγάλου ενδιαφέροντος για τις τοπικές κοινωνίες του διευρυμένου δήμου Πύλης αλλά και γενικότερα για το Νομό.
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: