Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ορεινά της Πύλης είναι μόνο το . . . . . Περτούλι ; ; ; ;

Infokiosks στην ορεινή περιοχή της Πύλης .
Θα στηθεί σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Κώστα Κουφογάζο .
Απόψεις για το χιονοδρομικό . 


Ικανοποιημένος από τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Περτουλίου δηλώνει ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος.
Ο ίδιος, εκτός από την ικανοποίησή του , εκφράζει και την πρόθεση της δημοτικής αρχής Περτουλίου να αναδείξει περαιτέρω το ρόλο του αξιοποιώντας τον κομβικό του ρόλο μιας και είναι το μόνο ίσως χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην κεντρική οδική αρτηρία τουριστικής περιοχής, επομένως είναι εύκολα προσβάσιμο στους επισκέπτες.
Σε πρώτη φάση θα αναζητηθεί ενοικιαστής για το δεύτερο μικρό σαλέ για το οποίο δεν υπήρξε ενδιαφέρον κατά τη δημοπράτησή του.
Επίσης, μία απόφαση της δημοτικής αρχής η οποία θα αντιμετωπίσει και ένα υπαρκτό έλλειμμα για την ευρύτερη τουριστική περιοχή είναι και η παροχή πληροφοριών στους διερχόμενους επισκέπτες στο χώρο του χιονοδρομικού. Ο κ. Κουφογάζος δήλωσε ότι θα εγκατασταθεί Infokiosks από το οποίο θα δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες στους επισκέπτες για τα αξιοθέατα της περιοχής αλλά και αμιγώς πρακτικές συμβουλές για τις διαδρομές κλπ.
Στο μεταξύ, την ανάγκη «να μεγαλώσει» το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου ή ακόμη και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή άλλου, στην περιοχή (στη Μαρόσα) υπογραμμίζει με δηλώσεις ο πρόεδρος των επαγγελματιών του ορεινού όγκου κ. Ηλίας Φιλοκώστας.
Το χιονοδρομικό κέντρο αποτελείται από τρεις πίστες και τρεις αναβατήρες. Μία πίστα κόκκινη μήκους 1,500μ., μία μπλε μήκους 400μ. και μία πράσινη εκπαιδευτική μήκους 80μ. Επίσης υπάρχει ένας εναέριος διθέσιος αναβατήρας μήκους 1,170μ, ένας συρόμενος μήκους 350μ και ένα μπέιμπι λίφτ μήκους 60μ.
Αυτά τα δεδομένα του χιονοδρομικού κέντρου εκτιμάται ότι είναι σχετικά μικρά για να καλύψουν τις ανάγκες ενός απαιτητικού κοινού, όπως είναι οι επισκέπτες που κάνουν σκι, αλλά και για να αντέξει στον ανταγωνισμό μιας και τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί νέα μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα σε αρκετές περιοχές της χώρες, πέραν των μεγάλων χιονοδρομικών που λειτουργούν σε γειτονικές χώρες (κυρίως Βουλγαρία) και τα οποία προσελκύουν το ενδιαφέρον εκείνων των Ελλήνων που έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν ακόμη χειμερινές διακοπές.
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: